Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10
    Nowy użytkownik

po ilu godzinach zajęć teoretycznych....

Witam. Mam takie pytanie po ilu godzinach zajęć teoretycznych można rozpocząć zajęcia praktyczne, bo mój znajomy - instruktor twierdzi że po 8 godzinach, a mi się wydaje że trzeba teorię skończyć, aby móc zacząć jeździć..??

Od dawna na forum

Faktycznie masz rację. Najpierw trzeba skończyć teorię (minimum 30h lekcyjnych) a dopiero później można zacząć praktykę.

Od dawna na forum

Właśnie dzięki takim instruktorom jak kolega Zbyszka jestem zwolennikiem nowych przepisów, które mówią o obowiązku zgłaszania uczestników kursu przed jego rozpoczęciem do UM.

Użytkownik
    Mieszka w
    Z dalekiej Polski

twierdzi że po 8 godzinach
    A skund to?
    Właściwszym było by postawienie pytania iście szekspirowskiego : "mogą być rozpoczęte..." czy też muszą. A może powinny?
    - Co robimy? - zapytał Dwukwiat.
    - Wpadamy w panikę? - zaproponował z nadzieją Rincewind.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    DZG

Re: po ilu godzinach zajęć teoretycznych....

Cytat Napisał zbyszek605
    Witam. Mam takie pytanie po ilu godzinach zajęć teoretycznych można rozpocząć zajęcia praktyczne, bo mój znajomy - instruktor twierdzi że po 8 godzinach, a mi się wydaje że trzeba teorię skończyć, aby móc zacząć jeździć..??
    Twoj znajomy instruktor pewnie robi 8 godzin teorii potem rozpoczyna praktyki i pewnie reszte teorii robie w aucie podczas praktyki...
    Bo o takich przypadkach tez slyszalem

Nowy użytkownik

Niestety, oszustów nie brakuje...

Od dawna na forum

Lo bosche, az dziw, ze w innyc krajach mozna zaczac kiedy sie chce, a statystyka zdawalnosci o 50 % wyzsza niz srednia w PL, pewnie cos zle robia

.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Lublin

Cytat Napisał zbyszek605 Zobacz post
    mój znajomy - instruktor twierdzi że po 8 godzinach, a mi się wydaje że trzeba teorię skończyć, aby móc zacząć jeździć..??
    Słyszał dzwon...
    (rozporządzenie "wspomina" o 8godzinach, ale w innej sytuacji, lekcje praktyczne dla kategorii B mogą trwać dłużej niż 2h, jeśli kursant ma zrealizowane przynajmniej 8h praktyki

Faktycznie kursy dla instruktorów są potrzebne. Coroczne warsztaty mogą przynieść efekt. Mało udane wg mnie szkolenie "wzrost kompetencji kadry osk" również pokazało w jak mocno niedouczonym środowisku pracujemy...
    Pozdrawiam, Daniel Piecychna
    Szkolenia dla motocyklistów w Lublinie
    Kursy nauki jazdy - prawo jazdy kat. AM, A1, A2, A
    Doskonalenie techniki jazdy

Nowy użytkownik Avatar mpolec1
    Mieszka w
    Nowy Sącz - Warszawa

Ludzie
    ręce opadaja jak czytam te wasze wypociny. Weście do reki 21q7 i zaczynicie czytać co?????????

paragraf. 3, punkt 4 załącznika nr 3 z 217

Od dawna na forum

po takich jak kolega mpolec1 tez nie wiem czego sie spodziewać. sypią paragrafami jak przy odwaleniu pacierza a ciekawe czy potrafią się dokładnie odnaleźć w życiowych sytuacjach.
    na wykładach zamiast powiedzieć o jaki znak chodzi pewnie tez mówisz kursantom A-5 ....??

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia