Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2
-
07-09-2011, 02:48 #1Nowy użytkownik
Teoria i badania lekarskie na kat A, gdy niedawno zdałem B
Witam. Z góry proszę wybaczyć jeśli takie pytanie zostało już zadane, ale sam nie wiedziałem jak sformułować pytanie.
Zdałem egzamin z wynikiem pozytywnym na kategorie B około dwa tygodnie temu(nie zdążyłem jeszcze odebrać dokumentu), teraz mi odbiło i postanowiłem zrobić zrobić jeszcze kat A.
Szkoła w której ukończyłem kurs nie prowadzi kategorii A, więc zapisałem się do innej.
właśnie w związku z tym mam kilka pytań(mogą wydawać się trochę naiwne, ale nie potrafiłem znaleźć odpowiedzi)
-Czy muszę chodzić na zajęcia teoretyczne, tzn czy jest możliwość uczestniczenia i co najważniejsze zapłacenia jedynie za "jazdy" z pominięciem zajęć teoretycznych. Nie chodzi mi jakąś możliwość dogadania się z daną szkołą, bo to wiadome, ale czy coś takiego jest jakoś określone w prawie, przepisach?
Po prostu niezbyt mam ochotę powtarzać znów teorię i za nią płacić gdy niedawno to robiłem, a potem zdałem egzamin państwowy
-2 Badania lekarskie. Moje jak pamiętam dałem Pani z okienka w MORD-zie
, czy muszę znów je robić?
-3 Czy na samym egzaminie już w ośrodku egzaminowania muszę zdawać część teoretyczną?
-
07-09-2011, 10:05 #2Użytkownik
Hej.
Musisz chodzić na zajęcia teoretyczne ponieważ zgodnie z przepisami są obowiązkowe więc,
przypuszczam będziesz płacił za całość kursu.
Badania lekarskie jeśli miałeś wydane tylko na kat.B to będziesz musiał zrobić nowe na kat. A, natomiast jeśli miałeś wydane od razu na kat.A i B to nie musisz robić, wystarczy z Wydziału Komunikacji skserować i dać do osk, po to aby ośrodek mógł Cię wpisać do książki ewidencji.
Oczywiście część teoretyczną musisz zdawać na kat. A
Najprościej mówiąc robisz cały kurs tyle, że na kat. A
Pozdrówka

Odpowiedź z cytatem

Bookmarks