Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Hybrid View

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Nowy użytkownik

Regulamin Szkoly Nauki Jazdy

Witam jestem w trakcie zdawania kursu prawa jazdy . Sprawa wyglada nastepujaco jazdy ukonczylem , pozostal mi do zdania test teoretyczny w szkolce , lecz tutaj pojawia sie maly problem .
    Moj instruktor ( szef calego osrodka ) powiedzial ze maja wewnetrzny regulamin , ze wyda mi papiery dopiero wtedy kiedy bede miec maksymalnie 1 blad . Nie wspominal o tym nigdy dopiero podczas ktorejs tam jazdy , ale myslalem ze to sa jakies zarty z jego strony . Uczylem sie do tego uczylem ile moglem , lecz zawsze jakies tam bledy robilem nawet proste ale robilem i chcac nie chcac mam przewaznie te 2 bledy . Zdawalem u niego wygladalo to tak mialem 2 bledy widze na ekranie EGZAMIN ZALICZONY POZYTYWNIE ucieszony chcialem odebrac juz papiery i szybko w ten sam dzien zapisac sie na ezgazmin na co instruktor powiedzial ze mam jeszcze raz zrobic bo mi papierow nie wyda i robilem tak 4 testy 3 razy mialem 2 bledy i na 4 mialem 3 bo juz bylem zdenerowany przez ta cala szopke i nie moglem sie skupic.
    Nie chodzi o to ze nie dam rady sie nauczyc bo pewnie dam tylko czy on ma takie prawo , nie pokazywal mi regulaminu zadnego a w umowie raczej tez nie ma o tym wzmianki . Moge poprostu isc i ubiegac sie o papiery bo test byl zaliczony czy on ma prawo nie wydac mi papierow dopoki nie bede mial maks 1 bledu ??

Od dawna na forum

to jest wolna wola instruktora prowadzacego, to on decyduje czy dany kursant się nadaje na egzamin czy nie i jak sie uprze to może nie wydac zaświadczenia o ukończeniu kursu. ale nie korzystają z tego za bardzo aby nie zrobic sobie opini naciagaczy a ten chce abyś był spokojny na egzaminie i zdał bo to w końcu statystyki na niego pracują.

Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

Cytat Napisał pioter0 Zobacz post
    Nie chodzi o to ze nie dam rady sie nauczyc bo pewnie dam , ...
    Skoro dasz radę, to nie nie możesz tak się nauczyć, żeby robić te 0 czy 1 błąd tak jak wymaga instruktor? I nie będzie wtedy problemu. Ale pewnie się nie chce, bo to przecież tylko egzamin wewnętrzny, taka formalność jak niektórzy myślą, niestety. A później na egzaminie 3 błędy i więcej i zdziwienie...
    Cytat Napisał pioter0
    Uczylem sie do tego uczylem ile moglem , lecz zawsze jakies tam bledy robilem nawet proste ale robilem i chcac nie chcac mam przewaznie te 2 bledy .
    To na egzaminie państwowym nie bedziesz miał 2 błędów, tylko 3 albo 4, bo dochodzi stres, dlatego pewnie instruktor chce abyś robił mniej błędów.
    A teraz dobra wiadomość dla Ciebie. Jeśli uzyskałeś wynik pozytywny (nawet mając dwa błedy dopuszczalne) instruktor jest obowiązany, zaliczyć Ci ten egzamin teoretyczny a "papiery" wyda Ci jak jeszcze zaliczysz egzamin wewnętrzny praktyczny. Żaden regulamin wewnętrzny nie może być sprzeczny z rozporządzeniem w sprawie szkolenia i egzaminowania...
    Cytat Napisał pisarmen
    to jest wolna wola instruktora prowadzacego, to on decyduje czy dany kursant się nadaje na egzamin czy nie i jak sie uprze to może nie wydac zaświadczenia o ukończeniu kursu.
    Przede wszystkim decyduje o tym wynik egzaminu wewnętrznego, zwłaszcza teoretycznego, tutaj instruktor nie ma na to większego wpływu. Czy kursant kwalifikuje się na egzamin państwowy, czy też nie decyduje o tym wynik egzaminu wewnętrznego, więc jeśli wynik egzaminu wewnętrznego jest pozytywny kierownik OSK musi wydać zaświadczenie o ukończeniu szkolenia i tak jak wyżej napisałem, żaden regulamin wewnętrzny, nie może być sprzeczny z rozporządzeniem.
    Mówi o tym załącznim nr 3 §7 ust.1 rozporządzenie w sprawie szkolenia,egzaminowania....
    Cytat Napisał pisarmen
    ale nie korzystają z tego za bardzo aby nie zrobic sobie opini naciagaczy a ten chce abyś był spokojny na egzaminie i zdał bo to w końcu statystyki na niego pracują.
    No właśnie, instruktor chce dobrze, tylko tacy ludzie jak pioter0 odbierają to inaczej.

Od dawna na forum Avatar silvox
    Mieszka w
    malopolskie

Tak, tak - instruktor prowadzący ma tutaj dużo do powiedzenia - córka własnie robi kurs i w tym OSK jest zasada -> 10 testów bezbłędnie ... Z początku trochę mnie to oburzało, ale może to i dobrze - instruktor ma czyste sumienie, że kursanta puszcza na egzamin państwowy z dużym zasobem wiedzy .. I co najlepsze - da się !! Zaliczyła ..

Mieszka w
    Podlasie

Cytat Napisał silvox Zobacz post
    Tak, tak - instruktor prowadzący ma tutaj dużo do powiedzenia - córka własnie robi kurs i w tym OSK jest zasada -> 10 testów bezbłędnie ... Z początku trochę mnie to oburzało, ale może to i dobrze - instruktor ma czyste sumienie, że kursanta puszcza na egzamin państwowy z dużym zasobem wiedzy .. I co najlepsze - da się !! Zaliczyła ..
    Zasada może i dobra, ale nie zgodna z przepisami. Choć przepisy da się obejść. Akurat obecne, jeszcze obowiązujące testy nie zawsze odzwierciedlają wiedzę kursanta, gdyż kursanci uczą się testów na pamięć. Także testy może umieć, a przepisy nie konieczne znać.

Mieszka w
    malopolskie

Cytat Napisał ksu Zobacz post
    Tak, że testy może umieć, a przepisy nie konieczne znać.
    Ja to sprawdzę przecież ..

Mieszka w
    Podlasie

Ja to sprawdzę przecież ..
    Jak chcesz to sprawdzić kolego?

Mieszka w
    malopolskie

Po zdaniu - zanim dam jej auto pierwsze jazdy będzie jeździć pod moja opieką .. Dowiem się wtedy co umie .. Czyż nie ??

Mieszka w
    Podlasie

Po zdaniu - zanim dam jej auto pierwsze jazdy będzie jeździć pod moja opieką .. Dowiem się wtedy co umie .. Czyż nie ??
    Ja miałem na myśli przeciętnego kursanta, nie Twoją córkę

Mieszka w
    malopolskie

Też mi się tak nasunęło, ale już po napisaniu posta .. Dobrze, że już wiemy o co chodzi - takiego ,,obcego'' to raczej trudno będzie ocenić .. Ale trzeba mieć nadzieję, że nauka poszła w dobrym kierunku ..
    Pozdro

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia