Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10
Temat: Regulamin Szkoly Nauki Jazdy
Hybrid View
-
16-10-2011, 21:37 #1Nowy użytkownik
Regulamin Szkoly Nauki Jazdy
Witam jestem w trakcie zdawania kursu prawa jazdy . Sprawa wyglada nastepujaco jazdy ukonczylem , pozostal mi do zdania test teoretyczny w szkolce , lecz tutaj pojawia sie maly problem .
Moj instruktor ( szef calego osrodka ) powiedzial ze maja wewnetrzny regulamin , ze wyda mi papiery dopiero wtedy kiedy bede miec maksymalnie 1 blad . Nie wspominal o tym nigdy dopiero podczas ktorejs tam jazdy , ale myslalem ze to sa jakies zarty z jego strony . Uczylem sie do tego uczylem ile moglem , lecz zawsze jakies tam bledy robilem nawet proste ale robilem i chcac nie chcac mam przewaznie te 2 bledy . Zdawalem u niego wygladalo to tak mialem 2 bledy widze na ekranie EGZAMIN ZALICZONY POZYTYWNIE ucieszony chcialem odebrac juz papiery i szybko w ten sam dzien zapisac sie na ezgazmin na co instruktor powiedzial ze mam jeszcze raz zrobic bo mi papierow nie wyda i robilem tak 4 testy 3 razy mialem 2 bledy i na 4 mialem 3 bo juz bylem zdenerowany przez ta cala szopke i nie moglem sie skupic.
Nie chodzi o to ze nie dam rady sie nauczyc bo pewnie dam tylko czy on ma takie prawo , nie pokazywal mi regulaminu zadnego a w umowie raczej tez nie ma o tym wzmianki . Moge poprostu isc i ubiegac sie o papiery bo test byl zaliczony czy on ma prawo nie wydac mi papierow dopoki nie bede mial maks 1 bledu ??
-
16-10-2011, 22:24 #2Od dawna na forum
to jest wolna wola instruktora prowadzacego, to on decyduje czy dany kursant się nadaje na egzamin czy nie i jak sie uprze to może nie wydac zaświadczenia o ukończeniu kursu. ale nie korzystają z tego za bardzo aby nie zrobic sobie opini naciagaczy a ten chce abyś był spokojny na egzaminie i zdał bo to w końcu statystyki na niego pracują.
-
17-10-2011, 09:52 #3
Skoro dasz radę, to nie nie możesz tak się nauczyć, żeby robić te 0 czy 1 błąd tak jak wymaga instruktor? I nie będzie wtedy problemu. Ale pewnie się nie chce, bo to przecież tylko egzamin wewnętrzny, taka formalność jak niektórzy myślą, niestety. A później na egzaminie 3 błędy i więcej i zdziwienie...
To na egzaminie państwowym nie bedziesz miał 2 błędów, tylko 3 albo 4, bo dochodzi stres, dlatego pewnie instruktor chce abyś robił mniej błędów.
Napisał pioter0
A teraz dobra wiadomość dla Ciebie. Jeśli uzyskałeś wynik pozytywny (nawet mając dwa błedy dopuszczalne) instruktor jest obowiązany, zaliczyć Ci ten egzamin teoretyczny a "papiery" wyda Ci jak jeszcze zaliczysz egzamin wewnętrzny praktyczny. Żaden regulamin wewnętrzny nie może być sprzeczny z rozporządzeniem w sprawie szkolenia i egzaminowania...
Przede wszystkim decyduje o tym wynik egzaminu wewnętrznego, zwłaszcza teoretycznego, tutaj instruktor nie ma na to większego wpływu. Czy kursant kwalifikuje się na egzamin państwowy, czy też nie decyduje o tym wynik egzaminu wewnętrznego, więc jeśli wynik egzaminu wewnętrznego jest pozytywny kierownik OSK musi wydać zaświadczenie o ukończeniu szkolenia i tak jak wyżej napisałem, żaden regulamin wewnętrzny, nie może być sprzeczny z rozporządzeniem.
Napisał pisarmen
Mówi o tym załącznim nr 3 §7 ust.1 rozporządzenie w sprawie szkolenia,egzaminowania....
No właśnie, instruktor chce dobrze, tylko tacy ludzie jak pioter0 odbierają to inaczej.
Napisał pisarmen
-
17-10-2011, 10:37 #4
Tak, tak - instruktor prowadzący ma tutaj dużo do powiedzenia - córka własnie robi kurs i w tym OSK jest zasada -> 10 testów bezbłędnie ... Z początku trochę mnie to oburzało, ale może to i dobrze - instruktor ma czyste sumienie, że kursanta puszcza na egzamin państwowy z dużym zasobem wiedzy .. I co najlepsze - da się !! Zaliczyła ..
-
05-11-2011, 09:42 #5
-
06-11-2011, 16:36 #6
-
06-11-2011, 16:44 #7
-
06-11-2011, 16:59 #8
-
06-11-2011, 18:22 #9
-
07-11-2011, 11:08 #10