Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 43 z 43
    Od dawna na forum
    Mieszka w
    Piotrków Tryb.

ksu jesteśmy tu po to aby wytłumaczyć, ne stresujmy początkujących, ale również jestem zdania iż rzy 80km/h nawet nie ma takiej opcji aby 1 załapała... to nawet nie będzie szarpnięcie tylko turkot... a odpowiadając na wątek: z 2-ki należy zwolnić delikatnie hamując lub zwalniając sprzęgłem następnie wcisnąć sprzęgło na maksa wrzucić 1 i parkować praktycznie na samym sprzęgle. pozdrawiam

Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

Beatrix nikt tu nie miał na celu stresowania "początkujących". . Po prosu weszliśmy tutaj w szczegóły o których rzeczywiście początkujące osoby mogą nie wiedzieć. Stąd moja pierwsza odpowiedź w tym temacie była taka, a nie inna. Ale co tam... parę lat praktyki i metodą prób i błędów każdy początkujący staję się bardziej doświadczonym kierowcą.

Nowy użytkownik

Jazda na 1 biegu

Cytat Napisał aneta1234525 Zobacz post
    Mam pytanie dotyczace wolniutkiej jazdy na pierwszym biegu. Gdy np na parkingu jadę dwojką i wrzuce jedynke( jadąc) to auto zaczyna mi troszke szrpac i nie wiem czy mam calkowicie puscic to sprzeglo na jedynce czy jechac caly czas na tym polsprzegle czy moze jeszce jakos inaczej...

generalnie technik jest kilka.
    jeżeli chcesz zmienić bieg z 2 na 1 to spróbuj jeszcze bardziej zwolnić , oczywiście z umiarem, żeby Ci silnik nie zgasł.
    ja osobiście gdy jadę na 1 to używam pół-sprzęgła.
    znalazłem też artykuł, na ten temat który może się przydać
    __________________________________________________ ______

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia