Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14
    Nowy użytkownik

Cytat Napisał Rutten
    .

Chciałbym spytać wszystkich o jakąś dobrą książkę (pewno nie ma w ogólnej sprzedaży książki typowo dla kadydata na egzaminatora, ale może ktoś ma i mógłby odsprzedać) na przykład dla instruktora na bazie której można zacząć się przygotowywac do egzaminu na egzaminatora.
    Witam. Typowe "książki" to ustawy i rozporządzenia.
    Nie czytaj opracowań, a szczególnie komentarzy ich autorów. Na egzaminie musisz znać prawie NA PAMIĘĆ (nie żartuję) :
    1. Ustawa z dnia 20 czerwca 1997r. - PRD
    2. Rozporządzenie w sprawie znaków i sygnałów drogowych ( Dz.U.170 oraz Dz.U.220 )
    3. Rozporządzenie w sprawie szkolenia, egzaminowania i uzyskiwania uprawnień ... ( Dz.U. 217 )
    4. Instrukcja dla egzaminatora o obsłudze programu "Egzamin".
    5. Rozporządzenie w sprawie warunków techn. pojazdów i elementów ich niezbędnego wyposażenia ( Dz.U.32 ).

Ponadto są pytania o kodach stosowanych w prawie jazdy, o kierowaniu i kontroli ruchu drogowego i wiele innych.

Ja pierwszy egzamin oblałem. Nie wiedziałem np. w jakej odległości w terenie zabudowanym może być max. ustawiony od skrzyżowania znak B-20. A do dzisiaj np. nie znam odpowiedzi na pytanie z testów dla egzaminatora - umieszczam je na forum w nowym temacie.
    Pozdrawiam. K.S.

Od dawna na forum

Cytat Napisał krzsad
    Na egzaminie musisz znać prawie NA PAMIĘĆ (nie żartuję)
    No ale jeśli ktoś chce być egzaminatorem, to co za problem znać tych kilka aktów na pamięć?

Nowy użytkownik

Krzsad dziękuję za wskazanie kierunku którym mam podążać.
    Mam jeszcze pytanie odnośnie ostatniego egzaminu w NS: Ilu kandydatów zdało?

Nowy użytkownik

Cytat Napisał Rutten
    Krzsad dziękuję za wskazanie kierunku którym mam podążać.
    Mam jeszcze pytanie odnośnie ostatniego egzaminu w NS: Ilu kandydatów zdało?
    Witam.
    W Nowym Sączu ja miałem wyznaczony termin na godz. 12.00. Nie wiem ile było grup wcześniej ( chyba dwie ), w mojej zdawało ok 50 osób. Zdawalność była rekordowo duża - z oficjalnych danych przedstawionych przez Przewodniczącego Komisji (Leszek Gaj), do rozpoczęcia egzaminu przez moją grupę, zdawalność wynosiła 28 procent. Szacuunkowo, ilość osób zdających po raz pierwszy - około 20 procent. Mówię tutaj tylko o egzaminie teoretycznym. Jedno jest pocieszające - baza pytań jest już uporządkowana, nie ma już pytań dwuznacznych (filozoficznych), pytania są konkretne i bardzo szczegółowe, ale cytując w myśli stosowny zapis ustawy (rozporządzenia), można znaleźć prawidłową odpowiedź.
    Pozdrawiam. K.S.

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia