Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4
    Nowy użytkownik

Spólka cywilna w osk

Witam wszystkich instruktorów. Mam do was pytanie takie z innej beczki. Interesuje mnie otwarcie osk w tym roku ale z moim kolegą tzn. chcemy założyć spółkę. jak uważacie jest to dobry pomysł w tej branży? Jeżeli miała bym być kierowniczka i reprezentantka owej firmy czy to ma jakieś znaczenie jeżeli doszło by do nie porozumienia bo to rożnie to w życiu bywa i postanowiła bym rozwiązać działalność jak wtedy sprawa z tym wygląda? bo znajoma instruktorka mówiła mi ze kierowniczka w tej sytuacji jest w lepszej sytuacji ponieważ jakieś przepisy wchodzą w życie w 2012 i osoba która nie ma stażu w osk nie może otworzyć szkoły. czyli w tym przypadku obydwoje byśmy nie mogli otwierać szkoły czy jak to jest rozumowane bo nie wiem.
    Wybaczcie za takie pytanie ale pierwszy raz zakładam spółkę i nie wiem jak to jest jeśli chodzi o OSK
    pozdr i miło będzie jak ktoś poruszy mój temat

Użytkownik

spółka w osk to taka sama spółka jak w każdej innej działalności. jesli masz dobry kontakt z kolegą to po założeniu spólki licz sie z tym że się zmieni. może nie na gorsze ale napewno będą sprawy które was poróżnią. druga sprawa to przy uzyskiwaniu wpisu do ewidencji działalności regulowanych możesz napotkać się z małym zamieszaniem w starostwie. osk moze prowadzic przedsiębiorca a spółka przedsiębiorcą nie jest nie posiada tez osobowosci prawnej wiec bedziecie potrzebowali 2 wpisów. za każdy z tego co pamietam płaci się 400zł

Użytkownik

Cytat Napisał justynka Zobacz post
    bo znajoma instruktorka mówiła mi ze kierowniczka w tej sytuacji jest w lepszej sytuacji ponieważ jakieś przepisy wchodzą w życie w 2012 i osoba która nie ma stażu w osk nie może otworzyć szkoły. czyli w tym przypadku obydwoje byśmy nie mogli otwierać szkoły czy jak to jest rozumowane bo nie wiem.
    No właśnie "jakieś przepisy wchodzą w życie" "bo znajoma instruktorka mówiła"... radziłabym się dokładnie zapoznać z tymi "jakimiś przepisami" bo założyć osk to nie problem, obyś się tylko później nie rozczarowała. Pozdrawiam

Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

U nas czterech panów założyło spółkę. Rok minął i spółki nie ma, ale za to są cztery kolejne OSK

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia