Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3
    Nowy użytkownik

kolejna kategoria... bedą mnie dotyczyły nowe przepisy ?

witam
    jak wiemy po zdaniu egzaminu na prawko nowych kierowców czekają pewne ograniczenia np. max 20 pkt karnych lub według nowych przepisów
    "Tuż po egzaminie czeka ich dwuletni okres próbny. W tym czasie będą musieli jeździć z przyklejonym na szybie auta zielonym listkiem. Dwukrotne złamanie przepisów wydłuży okres próbny o kolejne dwa lata. Oznacza też skierowanie na kurs i badania psychologiczne. Trzy wykroczenia bądź uchylanie się od tych obowiązków wiążą się z odebraniem dokumentu oraz powtórzeniem całego cyklu szkolenia i egzaminu ." ( wiem, że niby jest to odroczone na rok 2013)

Prawo jazdy kat. B posiadam juz ponad 3 lata i teraz mam zamiar zdawać prawo jazdy kat.A jednak nurtuje mnie to czy powyższy okres próbny będzie mnie także dotyczył ??

Wydaje mi się, że nie bo prawo jazdy to ja już mam, tylko uzupełnię je o kolejną kategorię.
    Jakie jest wasze zdanie ?

Od dawna na forum

Nie obowiazuje Cie.

.

Nowy użytkownik

O rany ja nawet nie wiedziałam o istnieniu takiego przepisu, ale wydaje mi się, że mimo wszystko ten przepis może jednak Cię łapnąć, ale tylko na tą drugą kategorię

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia