Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12
    Nowy użytkownik

Stary kurs - odświerzanie

Witam
    Chciałem dokończyć w końcu prawo jazdy, ale mam pewne pytania, otóż czy kurs zrobiony w 2004 roku jest jeszcze ważny? dodam że nie nie zdawałem egzaminu państw., z różnych względów nie podeszłem do niego i nie miałem wyznaczonej nawet daty odbycia egzam., co najważniejsze gdy robiłem kurs oczywiście miałem zaliczoną teoretykę plus jazdy,miałem wewnętrzna jazdę na placu (nie licząc tego że instruktor spał wtedy w aucie i nie wiem czy odnotował ten fakt), ale nie miałem wewn. testów- nie wiem czy ma to znaczenie i nie wiem czy bez tych testów kurs jest ważny?jeżeli tak to skąd wziąć potwierdzenie ukończenia kursu? czy może będę musiał jeszcze raz robić kurs? ostatnie pytanie ile i czy trzeba wykupywać dodatkowe godziny jazdy? Z góry dziękuję za odpowiedzi

Od dawna na forum

jeśli nie dostałeś zaświadczenia o ukończeniu kursu oraz reszty dokumentów to mało prawdopodobne aby w osrodku były jeszcze twoje papiery. w takim wypadku bedziesz musiał przejść kurs od nowa.

Nowy użytkownik

u nas nie dawali takiego zaświadczenie, w ogóle nie słyszałem o takim czyms

Od dawna na forum

aby się zapisac na egzamin musisz mieć zaświadczenie o odbyciu szkolenia

Nowy użytkownik

no tak, zapisy na egzamin odbywaly sie przez szkole jazdy, ktora nie wydawala kursantom takiego zaswiadczenia, no dobrze a co z reszta pytan?

Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

A zdawałeś w OSK egzamin wewnętrzny teoretyczny i praktyczny?

Nowy użytkownik

To wygladalo tak: teoretycznego wogole nie mialem (tych testów), a na ostatniej jezdzie na placu instruktor powiedzial mi ze to test praktyczny, po czym wsiedlismy do auta, ja robilem co tam kazal, instruktor spal-doslownie, budzilem go, no bo jak to tak, a on dawal mi nastepne zadanie po czym znow zasypial- moze to dziwnie brzmi ale tak bylo, na koniec powiedzial tylko ze wszystko ok, wiec sam juz nie wiem czy mam ten kurs z glowy czy nie

Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

Rozumiem. Do egzaminu wewnętrznego praktycznego może przystąpić osoba, która uzyskała pozytywny wynik z części teoretycznej. Skoro nie miałeś części teoretycznej, to egzamin wewnętrzny został przeprowadzony nie prawidłowo. Również nieprawidłowe jest to, że egzamin wewnętrzny praktyczny przeprowadzony był na ostatniej 30 h zajęć praktycznych.
    W przypadku pozytywnego wyniku z egzaminu wewnętrznego kierownik OSK powinien wydać Ci zaświadczenie o ukończeniu szkolenia.
    Z tego co pisałeś, to nie masz takiego zaświadczenia. A bez zaświadczenia i reszty niezbędnych dokumentów nie zarejestrujesz się na egzamin. Najlepiej wyjaśnij tą sprawę z OSK w którym się szkoliłeś.

Od dawna na forum

Udaj się do tej szkoły i zapytaj gdzie jest twoje zaświadczenie. Tu nic więcej ci nie pomożemy.

Nowy użytkownik

Dzieki za odpowiedzi

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia