Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Hybrid View

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Nowy użytkownik

Młody instruktor

Jestem młodym instruktorem przed kilkoma dniami zdałem egzamin.Mam pytanie do doswiadczonych instruktorów co radzicie młodym instruktorom na początku ich instruktorskiej pracy aby szkolili dobrze kandydatów na kierowcóe?

Od dawna na forum
    Mieszka w
    okolice Grudziądza

nie bądź wredny i ucz sie z nimi tego co potrafią. naucz sie zwyczaje egzaminatorów w ośrodku gdzie będą zdawali prawko bo to od nich tak naprawdę zależy to co należy im wpoić na sam początek lub pierwsze to myślenie "co by było gdyby".

Użytkownik
    Mieszka w
    Wejherowo - Pomorskie

Przede wszystkim instruktor musi "świecić" profesjonalną wiedzą. To klucz do zdobycia poszanowania wsród kursantów.

Użytkownik
    Mieszka w
    jestem z Marsa

"Młodemu" lub raczej mało doświadczonemu instruktorowi radziłbym (nawet społecznie dla nauki własnej)zapisać się na egzamin jako instruktor prowadzący.
    Po miesiącu (tj. ok 10-15 egzaminów) będziesz miał wiedzy jak niektórzy po 5-ciu latach pracy. Nie zadzieraj nosa, a o watpliwości wypytaj egzaminatora po ezaminie.
    Pierwszą cechą docenianą przez kursantów u instruktora jest cierpliwość - 75%, wiedza i dokładność instruktażów dające efekt zaraz po, ale tylko 19%.
    Więc postaw na cierpliwośc wobec uczniów reszta przyjdzie zczasem.
    Witamy na "pokładzie" i prosimy o nieustanną samoedukację, bo znam szkoleniowców wtórnych analfabetów.

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    koszalin

witam w gronie instruktorów. Moja rada jest jedna ucz ludzi tak jak sam chciałbyś być uczony. Uważnie słuchaj i wyciągaj wnioski. Powodzenia
    basia

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Wrocław

Cytat Napisał basia
    witam w gronie instruktorów. Moja rada jest jedna ucz ludzi tak jak sam chciałbyś być uczony. Uważnie słuchaj i wyciągaj wnioski. Powodzenia
    Rozwiązanie proste i skuteczne

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia