Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6
    Nowy użytkownik

Zmiany w prawie jazdy.

Witam mam pytanko , podobno od 19 stycznia 2013 roku wchodzą zmiany , ja konczę 18 lat w grudniu 2012 roku więc musze zdac przed 19 stycznia by bylo po staremu czy nie?

Od dawna na forum
    Mieszka w
    DZG

Jak nie, jak tak!
    Pozdrowionka

Nowy użytkownik Avatar miłoszekk

oczywiście, że tak. niemniej jednak na kurs możesz pójść przed 18, więc wyrobić się powinieneś na spokojnie - dobrze, gdyby udało Ci się zdać jeszcze w starym roku, o ile nie masz urodzin gdzieś pod sam koniec, bo w nowym na pewno już tłumy się pojawią, tak jak to było teraz na początku roku, tyle, że w pierwotnej wersji przepisy mialy wejsc w zycie jakos w polowie lutego 2012, to skoro w 2013 maja wejsc już w styczniu, to będzie krótko mowiąc hard core, więc monitoruj to na bieżąco i zapisuj się jak najszybciej się da. ja już mam 21 lat, a rocznikowo nawet 22, więc planuje kurs na lato - oby mi się udało. powodzenia Kamilu.
    i jeszcze jedna ważna wiadomość - pamiętaj, żeby wyrobić sobie wcześniej dowód. co prawda bedzie wtedy ważny tylko na 5 lat, ale bedziesz mógł iść na egzamin nawet w dzień 18 urodzin - jak zapomnisz o tym, to będziesz musiał czekać na dowód i żeby się nie okazało przypadkiem, że nie zdążysz, więc w wakacje o tym pomyśl koniecznie.
    Ostatnio edytowane przez miłoszekk ; 13-03-2012 o 12:06

Od dawna na forum

miłoszek proszę nie wprowadzaj w błąd, do egzaminu może przystąpić dopiero po ukończeniu 18 lat. dopiero w na nowych zasadach można podejść do egzaminu na miesiąc przed 18 urodzinami a sam kartonik odebrać po uzyskaniu 18 roku życia. a na egzamin nie trzeba mieć dowodu jeśli ma sie paszport

Nowy użytkownik Avatar UnMorder
    Mieszka w
    Głogów

Dokładnie. jednak jak poprzednicy to polecam iść na kurs równo 3 miesiące przed 18 urodzinami bo możesz mi uwierzyć. zrobi się takie straszne BUM że instruktorzy ledwie się wyrabiali z jazdami.. Albo masz jeszcze 2 wyjście. Przygotować się bardzo dobrze i po prostu pojechać na nowych zasadach życzę powodzenia.

Nowy użytkownik Avatar mjetas

ale z tego, co wnioskuje, to miloszekk nie wprowadzil w blad, bo przecież mozesz mieć egzamin w dzien 18 urodzin

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia