Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4
    Nowy użytkownik

A i B kurs i egzamin

Cześć, mam zamiar zapisać się na kurs prawa jazdy kat. A i B i mam parę pytań.

1. Po maturze będę miał okazje wyjechać za granicę na 2 miesiące i trochę zarobić, ale chciałbym zacząć kurs już teraz, lecz nie mam całej kwoty na opłacenie kursu(jak na ten czas). I tu pytanie: Jest możliwość w szkołach jazdy rozłożenie opłaty w ratach na tak długi okres(4miesiące)?

2. Ile złotych mniej zapłacę(mniej-wiecej) zaczynając dwa kursy równocześnie?

3. Na kursie jak i podczas zdawania będę musiał mieć swój sprzęt tj. buty, kostium, rękawice, kask?

4. Czy na kursie kat. A nauczę się jazdy od "a do z" tak aby nauczyć się jeździć, czy muszę najpierw zakupić swój motor i poćwiczyć(możliwość zakupu będę miał na wakacjach)?

5. Gdy nie uda mi się zaliczyć egzaminu do końca sezonu 2012 to czy w 2013 będę mógł dokończyć zdawanie?

Z góry dzięki za odpowiedzi

Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

Cześć.
    Rarf napisał:
    I tu pytanie: Jest możliwość w szkołach jazdy rozłożenie opłaty w ratach na tak długi okres(4miesiące)?
    Wszystko zależy od szkoły do której się zapiszesz, ale myślę, że spokojnie, jest taka możliwość. Szczegółów dowiesz sie w szkole jazdy, w której się zapiszesz.
    Rarf napisał:
    2. Ile złotych mniej zapłacę(mniej-wiecej) zaczynając dwa kursy równocześnie?
    To też zależy od szkoły.
    Rarf napisał:
    3. Na kursie jak i podczas zdawania będę musiał mieć swój sprzęt tj. buty, kostium, rękawice, kask?
    Kasku na pewno nie musisz mieć swojego. Co do reszty to różnie z tym bywa. W dobrej szkole dostaniesz cały kompletny ubiór motocyklisty.
    Rarf napisał:
    4. Czy na kursie kat. A nauczę się jazdy od "a do z" tak aby nauczyć się jeździć
    Nie wiem co rozumiesz przez nauczenie się jazdy od a do z.
    Rarf napisał:
    5. Gdy nie uda mi się zaliczyć egzaminu do końca sezonu 2012 to czy w 2013 będę mógł dokończyć zdawanie?
    Oczywiście że tak.

Nowy użytkownik

Nie wiem co rozumiesz przez nauczenie się jazdy od a do z.
    Rarf napisał:
    Oczywiście że tak.
    dzięki za odpowiedź, ale poprawię się co do piątego pytania, chodziło mi o to, czy będę mógł zdawać praktyczny na starych zasadach(o ile wejdą w 2013r.)

Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

Jeśli będziesz zdawał przed 19 stycznia 2013 r. to na starych zasadach, natomiast jeśli będziesz zdawał po wejściu w życie ustawy o kierujących pojazdami, to już załapiesz się na nowe zasady. Nie ma znaczenia to, że kurs zacząłeś przed wejściem w życie ustawy.

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia