Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Temat: Problem z OSK

Nowy użytkownik

Problem z OSK

witam was, mam problem i mam nadzieje ze pomozecie mi go rozwiazac bo sam nie wiem za bardzo co mam zrobic w takiej sytuacji. Wiec tak, chodze na prawo jazdy kat C od stycznia, egzamin panstwowy z jazdy mam miec 27 kwietnia i mam dopiero wyjezdzone 13 godz. Moj instruktor ktory uczy mnie jazdy powiedzial rozpisal mi do 27kwietnia wszystkie pozostale godziny ktore mam do wyjezdzenia i jemu wyszlo tylko 8 ze mam jeszcze do wyjezdzenie. (Jak zapisywalem sie na kurs wszystkich godzin mialo byc 25!!!)A gdzie pozostale 4 godziny??? Koles powiedzial mi ze zgubil zeszyt i nie ma teraz jak sprawdzic ile naprawde wyjezdzilem i ze moge go oszukiwac. Zaswiedczenie o ukonczeniu kursu bylo wydane na lewo abym nie czekal tak dlugo na egzamin i co do tego to nie mam zadnych pretensji ale chodzi mi jak mam od nich wyegzekfowac pozostale 4 godziny?????????? Nie po to placilem za kurs za 25 godz jazdy zeby oni mi dali tylko 21!!! :/ mam nadzieje ze ktos bedzie umial mi pomóc. Pozdrowionka

Nowy użytkownik Avatar UnMorder
    Mieszka w
    Głogów

jeżeli jest to bardzo mocno uciążliwe to idź z tym do Starostwa. Powiedz jak wygląda sytuacja a oni z tym zrobią porządek to raz. Po drugie to na karcie po każdej odbytej godzinie powinieneś postawić choćby parafkę na karcie kursanta (KTÓRĄ POWINIENEŚ MIEĆ PRZY SOBIE przychodząc na jazdy a nie instruktor)

Nowy użytkownik

tak, wiem ze powinienem miec taka karte bo jak chodzilem na B to mialem takie cos a tu nic. Dzieki za podpowiedzz tym starostwem

Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

xxxbarto20xxx napisał:
    (Jak zapisywalem sie na kurs wszystkich godzin mialo byc 25!!!)
    To i tak nie zgodnie z przepisami, gdyż w przypadku kat.C minimalna liczba godzin dla zajęć praktycznych wynosi 30 h.
    xxxbarto20xxx napisał:
    Nie po to placilem za kurs za 25 godz jazdy zeby oni mi dali tylko 21!!!
    Jeśli można wiedzieć, to ile zapłaciłeś za kurs? Być może w cenie za kurs tkwi sedno sprawy.
    Pomijam już fakt wydania zaświadczenia o ukończeniu kursu w trakcie jego trwania.

Od dawna na forum

jak postraszysz starostwem właściciela to dostaniesz w gratisie jeszcze 10 godzin

Nowy użytkownik

za kurs zaplacilem 1600zl ale gdy sie zapisywalem a pozniej placilem to caly czas mowili ze w tej cenie jest dla mnie przeznaczone 25 godzin a teraz cos kompinuja :/ . To ze starostwem to jest tez dobra opcja ale tylko chyba zebym postraszyl ten OSK bo jak bym na nich doniosl w starostwie to pewnie odwolali by mi egzamin praktyczny w WORD-zie jak to wszystko bylo w taki sposob robione :/

Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

xxxbarto20xxx napisał:
    za kurs zaplacilem 1600zl
    Czyli tylko 200 zł więcej niż w przypadku kat.B. Porównajmy teraz sobie ile pali samochód osobowy, a ile ciężarowy. Tani kurs, więc trzeba przyciąć na godzinach. Tak to niestety u nas jest.
    xxxbarto20xxx napisał:
    ale gdy sie zapisywalem a pozniej placilem to caly czas mowili ze w tej cenie jest dla mnie przeznaczone 25 godzin
    A powinno być minimum 30 h.
    xxxbarto20xxx napisał:
    a teraz cos kompinuja
    Za taką cenę za kurs muszą kombinować. Inaczej dołożą do interesu.
    xxxbarto20xxx napisał:
    To ze starostwem to jest tez dobra opcja ale tylko chyba zebym postraszyl ten OSK
    Masz ten OSK w garści. Za naruszenie art.104 ust.1. pkt 3 K.D.(chodzi o te 25 h i wystawione zaświadczenie w trakcie trwania szkolenia) starosta może wydać decyzję o zakazie prowadzenia OSK.
    Myślę, że OSK pójdzie Ci na rękę.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    DZG

Tylko Oni juz pewnie sobie wszystko ladnie rozpisali...
    xxxbarto20xxx, dawales jakies podpisy na chocby karte przeprowadzonych zajec?
    Bo jesli nie to masz ich w garsci

Od dawna na forum

wystarczy takie wiarygodne zgłoszenie a już wezmą w obroty OSK i bedą wzywać nawet innych kursantów

Nowy użytkownik

no wlasnie nie, nie dawalem zadnych podpisow bo oni nie pokazali mi nawet ani razu na oczy takiej karty

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia