Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30
-
13-07-2012, 10:56 #21Od dawna na forum
Akurat byłem na skrzyżowaniu z wyspą , kursant zatrzymał się do trójkącików , ale że tak zrobione jest że nic nie widać , to kazałem mu podjechać pół metra by widział więcej , no i zatrzymaliśmy się , dalej patrzał co jest grane i łuup !
Pani wjechała w pupe , próbowała mnie przekonać że powinniśmy jechać , na co ja owszem i na swoją stronę nadjeżdzający autobus pewnie jeszcze miałem przyjąć...
Oświadczenie poszło i dziękuje
-
13-07-2012, 11:44 #22Jał !! Jak ja to lubię gdy ktoś za mnie próbuje podejmować decyzje ..
Napisał ZK
A w jaki sposób próbowała Cie przekonać ?? Jesli nie tajemnica ..

Z Twojego opisu wynika,że pani popełniła karygodny błąd - nie zachowała szczególnej ostrożności w pobliżu L-ki - wszak nigdy nie wiadomo co niedoświadczony kierujący(bez uprawnień) zrobi.. Zawsze należy wziąć dużą poprawke na działania L-ek ..
-
13-07-2012, 11:47 #23Od dawna na forum
na rączkę ale na umowie lecenie. policz sobie, 160h w pełnym etacie x 12 pln = 1920 - 900 zł opłaty = 1020 zł na rączkę niezła rewelka. takie zarobki cieszą??
cieszą ale tych co mają juz pracę i te pieniążki ma na rączke.
co do instruktora z twojego ośrodka to życie dość szybko go wyeliminowało co?? przejdzie 2-3 ośrodki i juz nigdzie pracy nie znajdzie. baranów życie szybko weryfikuje a ryzyko jakie ponosisz w związku z zatrudnieniem to już normalna sprawa. nie bawisz się nie żyjesz, tak to można zobrazować, nie chcesz ponosić odpowiedzialności to zmień branże. zakładając OSK trzeba brać na bary związane z tym ryzyko. możesz to przenieś oczywiście na barki ubezpieczyciela ale nie na instruktora.
na instruktora można by było ale z pewnymi obwarowaniami, tak jak to robią towarzystwa ubezpieczeniowe. piłeś i jechałeś nie masz kasy z ubezpieczenia, zostawiłeś kluczyki w aucie i ukradli? kasy nie dostaniesz.
to co ja opisywałem z tymi procentami jest sensowne.
albo wymienić za co instruktor ponosi odpowiedzialność i gitara.
zapis że instruktor kryje koszty napraw to bezsens, jak to widzisz??
masz kogoś kto katuje auto jak jedzie po kursantów i co?? obciążysz go kosztem naprawy przegubów, skrzyni, wymiany opon?? a jak z kursantem wjedzie w dziurę na drodze lub w krawężnik to też ma pokryć koszty??
instruktor z takimi obwarowaniami bedzie jeździł z kursantami tam gdzie mu nic nie zagrozi. plac manewrowy i parkingi przy centrach handlowych.
-
13-07-2012, 11:50 #24Od dawna na forum
No tak jak napisałem
Pani zobaczyła że samochód ze spoczynku znalazł się w ruchu więc sama ruszyła patrząc w prawo ( bo nic nie widać ) no i się zatrzymała na mnie bo nie popatrzała się co się dzieje z przodu .
Swoją drogą , kursant pojechał jak każdy kierowca , czyli jeśli nic nie widzi to podjeżdza ostrożnie do momentu lepszej widoczności.
Mając telefon w ręku powiedziałem , że nie jest dla mnie problemem zadzwonić na policje i ustąpiła
-
13-07-2012, 12:46 #25Od dawna na forum
- Mieszka w
- będzin
-
14-07-2012, 15:23 #26Nowy użytkownik
-
14-07-2012, 22:18 #27Nowy użytkownik
Ludziska, ktoś co nie pracował w nauce jazdy, to nie ma żadnego pojęcia o zagrożeniach i sytuacjach, które na nich czyhają!
Każdy błąd może być przyczyną stłuczki! Na samochody do nauki jazdy opłacane są składki OC w podwyższonej wysokości uwzględniając ryzyko uszkodzenia innego pojazdu!
Tak wszystko jest w porządku, jeśli instruktor wykazuje dużą uwagę i myśli realnie w występujących zagrożeniach, a także cały czas przewiduje następne!
To, że właściciel zawiera dodatkowe klauzule, to kieruje się dodatkowym zabezpieczeniem na wypadek stłuczki z winy instruktora nauki jazdy!
Znam sytuację, że właściciel szkoły wyjechał na jazdę z dwoma kursantkami w porze zimowej, gdzie podczas poślizgu doszło do zderzenia bokiem samochodu nauki jazdy z pojazdem jadącym z naprzeciwka i gościu już drugi rok spoczywa w pokoju!
Tak, że wszystkie argumenty są dobre dopóty, dopóki nic się nie stanie!
Życzę każdemu szerokiej drogi, bo Polacy kultury nie mają!
-
16-07-2012, 20:32 #28Od dawna na forum
nie rozumie :/
ale domyślam się o co ci chodzi.
jesli ktoś pracuje a jakimś tam zakładzie po 8h i jest zatrudniony na umowę o pracę to może sobie dorobić jako instruktor na umowe zlecenie i wtedy dostanie 12pln na rączkę, i wszystko jest legalnie, ale niestety z tych pieniążków już nic więcej nie ma, nie liczy mu się do emerytury ani do renty
a to nie jest fajne
-
10-01-2015, 21:36 #29Nowy użytkownik
-
27-02-2015, 21:31 #30

Odpowiedź z cytatem

Bookmarks