Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17
    Nowy użytkownik

jutro egzamin potrzebuje szybkiej odpowiedzi

Witam, jadąc clio na placu po łuku do tyłu, na którym słupku powinienem zrobić 1 obrót kierownicą?

Od dawna na forum

nie jeden a 1,5 obrotu na drugim słupku a potem 3/4 obrotu w lewo
    Jak nie umiesz jazdy po łuku, trzeba było dokupic sobie kilka godzin i sie podszkolić. Korespondencyjnie tego nie zrobisz.

Banned

z resztą, nie patrz na obroty kierownica, a na to, gdzie jedzie samochód
    na drodze liczenie obrotów może się źle skończyć

Od dawna na forum

eliza możesz dokładniej rozwinąć swój patent? bo o takim jeszcze nie słyszałem, najpierw na max w powrotną stronę tylko 3/4?? a kiedy samochód jedzie prosto??

Od dawna na forum

chyba bardziej patentu rozwinąć nie potrafię

Od dawna na forum Avatar silvox
    Mieszka w
    malopolskie

Witamy elizę na forum !!!!!!

Żadne patenty na obroty - tylko patrzeć i trzymać się prawej strony ...

Nowy użytkownik

Ludzie, każdy ma swoje patenty. Jedni się uczą na słupki, inni na lusterka. No i właśnie tak powinno być. Patrzeć w lusterka i automatycznie kierować autem, a nie liczyć obroty i nie zastanawiać się w jakim punkcie jesteśmy. Mój instruktor z Kursanta powiedzial mi, że nie nauczy mnie jezdzic na pamięć tylko tak, zebym umiala jezdzic z glową. Trzeba byc aktywnym za kierownica, dzialac blyskawicznie, reagowac i wspolgrac (nogi, rece glowa). No i ma racje. Bo co, wyjade na miasto, bede chciala zaparkowac i nie uda mi sie, bo nie ma slupkow i nie bede mogla zrobic jednego obrotu w prawo i dwoch w lewo. Taka moja porada. A jak od poczatku nauczysz sie myslec za kolkiem i samemu starac sie panowac nad autem, to potem jest tylko lepiej. Serio. pozdrawiam wszystkich.

Nowy użytkownik

Jak ja chodziłem na kurs to robiła, go również kobieta z której patentów to nawet instruktorzy jazdy się śmiali. My wtedy mieliśmy bardziej rozbudowany plac manewrowy (zawracanie, parkowanie przodem, tyłem, parkowanie równoległe). Ona właściwie na każdy sposób parkowania zapisywała sobie w zeszycie ile razy skręca kierownicą, żeby odpowiednio wjechać. patrzyła i porównywała jak inni to robią. Instruktorzy twierdzili, że napewno nie zda tego egzaminu. I co się okazało - zdała za pierwszym razem. Według mnie nie ma co się śmiać z tego chłopaka, że ma taki patent. Tylko rada do Ciebie nie pytaj się innych tylko patrz jak Ty to robiłeś bo każdy manewruje po swojemu )

Banned

heh lepiej wyczuć plac manewrowy a nie patenty...

ja zdawałem jeszcze na punto2; bardzo pomogło mi z zdaniu placu potrenowanie swoim autem - minimalnie większych gabarytów...
    później po powrocie do punciaka placyk był to już tzw. "pikuś"

Banned

Niestety ale przy 30 godzinach nie da się nauczyć manewrów bez tego typu jak autor podał na początku.

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia