Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Hybrid View

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Nowy użytkownik

Pytanie dot. procesu egzaminowania w najbliższym czasie

Cześć,
    Mam takie pytanie, dość konkretne. Wiemy że po nowym roku zmieniane są przepisy przy zdawaniu prawa jazdy, ale po pierwsze: Kiedy dokładnie są one wprowadzane? słyszałem że w lutym. Po drugie: Czy jeśli zaliczę egzamin teoretyczny przykładowo w GRUDNIU - jednak praktycznego nie zaliczę za pierwszym razem, to czy mój zdany egzamin teoretyczny upoważnia mnie do zaliczenia praktyki przez następne pół roku? Jeśli tak - to czy na starych przepisach ?

Pozdrawiam serdecznie i liczę na szybką pomoc.

Od dawna na forum

Nowe przepisy wchodzą 19 stycznia i jak sie nie wyrobisz ze wszystkim to cie one obejmą. Egzamin teoretyczny ważny jest pół roku bez wzgledu na to kiedy go zdasz.

Nowy użytkownik

Tak więc jeśli zdam teorię przed 19 styczniem, ale praktykę za drugim razem chciałbym zdawać 25 stycznia (przykładowo) to obejmuje mnie nowy egzamin praktyczny?

Od dawna na forum

TAK zdajesz po nowemu

Użytkownik
    Mieszka w
    południe

19 stycznia zmienia się tylko część teoretyczna egzaminu na prawo jazdy (nowa baza pytań), praktyka pozostaje bez zmian...

Nowy użytkownik

Cytat Napisał sly Zobacz post
    19 stycznia zmienia się tylko część teoretyczna egzaminu na prawo jazdy (nowa baza pytań), praktyka pozostaje bez zmian...
    Z tego co wiem, na nowych egzaminach będzie między innymi jazda z przyczepą po łuku..

Od dawna na forum Avatar silvox
    Mieszka w
    malopolskie

Bez paniki !!!! Zmieni sie tylko sposób egzaminowania - czy to ważne w jaki sposób jest przeprowadzany egzamin ?? Za moich czasów nawet pojęcia o monitorze nie było, o komputerze też - szczytem techniki była ODRA - zajmowała całe piętro na wydziale fizyki... A teraz ani rusz ..

Od dawna na forum Avatar silvox
    Mieszka w
    malopolskie

Na B ?? Chyba ciężko, ale zobaczymy ..

Nowy użytkownik

Cytat Napisał silvox Zobacz post
    Na B ?? Chyba ciężko, ale zobaczymy ..
    Tak, takie info dostawałem od instruktora, dlatego obawiam się że jeśli praktykę będę zaliczał drugi raz np. w Marcu - to na których zasadach?..

Od dawna na forum

zmieni się egzamin praktyczny na kategorię A, o przyczepie na B nic nie wiem. No i oczywiście wejdzie to czego sie wiekszośc obawia.....dwuletni okres próbny, zielony listek, terminowe prawo jazdy.....

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia