Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13
    Użytkownik

odrobina humoru

Witam.
    Proponuję odrobinę humoru. Zachęcam wszystkich do podzielenia się wesołymi doświadczeniami.

Na pierwszej jeździe kursant zbliżając się do skrzyżowania, w małej panice, woła „proszę mi mówić, neutralizacja czy co...” Najfajniejsze określenie redukcji jakie słyszałem

Innym razem zauważyłem, że kursantka nie rozróżnia znaku nakazu jazdy prosto od droga jednokierunkowa. Zapytałem czy wie czym te znaki się różnią. Po długim zastanowieniu: „wiem, strzałka jest krótsza”.

Jeszcze innym razem kursantka próbowała przejechać przez przejście dla pieszych z prędkością ok 60km/h na czerwonym świetle. Po dość gwałtownym hamowaniu zapytałem czemu chciała przejechać na czerwonym. Odpowiedziała niewinnym głosikiem: „bo już piesi poszli”
    KRZYCH

Nowy użytkownik

Wracam z kursantką z trasy (miasta egzaminacyjnego) i mówię do niej no to teraz "piąteczka" a ona mi wyciąga rękę żebym jej piątkę przybił

Od dawna na forum Avatar silvox
    Mieszka w
    malopolskie

Kursant wali w lewo na zakazie skrętu w lewo ..
    Instruktor z wyrzutem - przecież tam był znak zakazu ! ! !
    Kursant - ale przekreślony ...

Nowy użytkownik

Mowie do kursantki skrec w lewo, a ona skreca w prawo. Spotkaliście sie z czyms takim ?

Od dawna na forum
    Mieszka w
    DZG

Cytat Napisał masterr Zobacz post
    Mowie do kursantki skrec w lewo, a ona skreca w prawo. Spotkaliście sie z czyms takim ?
    No nie raz się z tym spotkałem już

Ja kiedyś miałem taką sytuacj: (w sumie chyba pisałem o tym w innym podobnym tamacie) jade z kursantką w nocy, mówię do niej żeby włączyła sobie światla drogowe, a ona jakimś cudem wyłącza wszystkie światła pojazdu i nastaje ciemność

Od dawna na forum Avatar silvox
    Mieszka w
    malopolskie

Cytat Napisał masterr Zobacz post
    skrec w lewo, a ona skreca w prawo.
    To stara przypadłość zwłaszcza kobiet - słaba orientacja w kierunkach i nigdy nie wiedzą, ktora reka jest lewa/prawa ..

Nowy użytkownik

Smile mrugamy

Wracamy z miasta egzaminacyjnego . Jazda po zmierzchu - już jesień i mgła , że oko wykol., mówię do kursanta - w takich warunkach odruchowo wytężamy wzrok, oko się męczy- nie zapomninaj o nawilżaniu oka, mrugaj.
    I kursant "mruga" - światłami drogwymi.

Użytkownik
    Mieszka w
    południe

Wink

Jadę (18 X) z kursantem przed nami znak C-2(nakaz jazdy w prawo za znakiem) on jedzie prosto, przed nami znak B-2 (zakaz wjazdu), ja po hamulcach i pytam co to za znak, a on spokojnie odpowiada zakaz wjazdu w dni nieparzyste. Jeszcze tak bzdurnej interpretacji nie szłyszałem.

Nowy użytkownik

Smile zasłyszane...

Na egzaminie praktycznym, po wylosowaniu zadania "poziom oleju w silniku" EGZAMINATOR pyta kursantkę
    - a gdzie wlałaby pani olej?
    pada odpowiedź

- NA STACJI BENZYNOWEJ !

Użytkownik

Do określeń pasa ruchu pierwszego zadania egzaminacyjnego, takich jak FAJKA, ŁUK, RĘKAW ostatnio kursantka dorzuciła kolejne mówiąc: na egzaminie najbardziej boję się LEJKA
    Innym razem kursant próbował przejechać przed zamierzającą przejść przez jezdnię staruszką, na moją reakcję chłopak próbuje błysnąć mówiąc: tak wiem zasada ograniczonego współczucia
    KRZYCH

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia