Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Ceny kursów

Nowy użytkownik

Ceny kursów

Witam. Mam do Was pytanie czy wiecie cos odnosnie tego ze od nowego roku maja zdrozec kursy ?? slyszalem ze trzeba bedzie wyjezdzic ok 60h ??

Użytkownik
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza

Re: Ceny kursów

Cytat Napisał kkamil
    Witam. Mam do Was pytanie czy wiecie cos odnosnie tego ze od nowego roku maja zdrozec kursy ?? slyszalem ze trzeba bedzie wyjezdzic ok 60h ??
    Jakieś herezje Ci ktoś wmówił Poki co nie ma żadnych zmian w szkoleniu kierowców.

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    koluszki

nei bedzie trzeba wiecej jezdzic chyba ze ktos pare razy nie zda :P a co do podwyzek cen to raczej nie bedzie

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Słupsk

Może cena podrośnie max. o 100zł licząc powrót akcyzy na paliwo (0.25zł na litrze). Ale chyba w to wątpie, że się odważą podnieść cenę kursu.
    >> odebrane prawko: 13 (piątek) października

Użytkownik
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza

Cytat Napisał ravenye
    Może cena podrośnie max. o 100zł licząc powrót akcyzy na paliwo (0.25zł na litrze). Ale chyba w to wątpie, że się odważą podnieść cenę kursu.
    I tak przecież wydatki na paliwo można wrzucić w koszty prowadzenia firmy, więc myślę, że nikt cen kursów podwyższać nie będzie.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Będzin.Czeladź,Sosnowiec

Cytat Napisał morton
    I tak przecież wydatki na paliwo można wrzucić w koszty prowadzenia firmy, więc myślę, że nikt cen kursów podwyższać nie będzie.
    Widzę.że coś za bardzo znasz się na ekonomii.
    Może studiujesz AE?
    Zwróć jednak uwagę,że jeżeli koszty rosną to zysk maleje...
    Pozdrawiam
    Spokojny instruktor z Zagłębia

Użytkownik
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza

Cytat Napisał Włodek
    Cytat Napisał morton
    Widzę.że coś za bardzo znasz się na ekonomii.
    Może studiujesz AE?
    Zwróć jednak uwagę,że jeżeli koszty rosną to zysk maleje...
    Nie studiuję na AE, tylko na Politechnicę, ale czasem lubię poczytać ekonomiczne gazetki

Tak tylko, że jak koszty rosną, to, i większy koszt uzyskania przychodu, więc zapłacisz w konsekwencji mniejszy podatek od zysku. Wszak te 25 groszy na litrze nie spowoduję wg mnie podwyżki o 100 zł co rozwazał w jednym z wcześniejszych postów ravenye.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Wrocław

Cytat Napisał "morton
    Tak tylko, że jak koszty rosną, to, i większy koszt uzyskania przychodu, więc zapłacisz w konsekwencji mniejszy podatek od zysku. Wszak te 25 groszy na litrze nie spowoduję wg mnie podwyżki o 100 zł co rozwazał w jednym z wcześniejszych postów ravenye.
    Mówisz tutaj o wyższej szkole jazdy - zarządzaniu podatkami Nieważne że zapłaci się mniej podatku, skoro koszty będą około 5-krotnie większe A więc koszt prowadzenia działalności będzie większy=>zyski spadną=>chcąc utrzymać zyski (albo je zwiększyć) cena idzie w górę.
    Proste

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Wrocław

Re: Ceny kursów

Cytat Napisał kkamil
    Zmiany będą od nowego roku, ale 2008

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Wrocław

"Właściciele szkół nauki jazdy zapowiadają, że w najbliższych tygodniach podniosą ceny kursów o ok. 250 zł. Większość łódzkich firm szkolących przyszłych kierowców jest w tej sprawie zgodna.
    - Ostatnią podwyżkę wprowadziliśmy w pierwszej połowie 2004 roku - mówi Stanisław Pasiak, właściciel jednej z łódzkich autoszkół. - Od tego czasu znacznie zdrożało paliwo, wzrosły koszty szkoleń, musieliśmy kupić nowe samochody, a instruktorzy chcą więcej zarabiać. Nie pozostaje nam więc nic innego, jak podnieść ceny kursów.
    Dziś w Łodzi kursy na prawo jazdy kosztują - w zależności od szkoły - od 950 zł do 1,2 tys. zł (w tym jest m.in. 30 godzin jazdy). Szkoły prześcigają się w promocjach i rabatach. U jednych za przyprowadzenie na kurs kolejnej osoby otrzymuje się godzinę jazdy gratis przed egzaminem, inne stosują zniżki np. dla studentów lub zniżki przy jednorazowej wpłacie za cały kurs.
    - Konkurencja na rynku jest spora, a kandydaci na kierowców coraz częściej szukają szkół, które mają wyrobioną już markę, oferują zajęcia w profesjonalnych salach wykładowych, dysponują nowymi samochodami - dodają właściciele szkół nauki jazdy. -Chcąc sprostać wszystkim wymaganiom, musimy podnieść ceny.

Po podwyżkach najtańszy kurs na prawo jazdy będzie kosztował 1200 zł. W renomowanych szkołach trzeba będzie zapłacić nawet 1450 zł. Zdrożeją również pojedyncze godziny jazdy z instruktorem, nawet do 45 zł (dziś za jedną dodatkową godzinę kursanci płacą od 32 do 35 zł)."

Express ilustrowany 10.1.2007 | rubryka: Łódź | strona: 3 |

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia