Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Hybrid View

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Piekary Śląskie

instruktor a praktyka?

Jestem instruktorem i dziwi mnie fakt, że na codzień można piec (bułki) a po pracy uczyć ludzi jazdy. Ja od 10 lat pracuję jako zawodowy kierowca i nadal wiele muszę sie wciąż uczyć, aby w pełni profesjonalnie przygotowywać przyszłych kierowców. Zastanawia mnie dlaczego od przyszłych instruktorów nie wymaga sie doświadczenia zawodowej jazdy np. 3 lata, tylko każdy, kto ma taką zachciankę może wykonywać ten zawód?.
    Michał

Banned

A dlaczego żałować ludziom tego miodu
    Na razie jestem kandydatem na instruktora i patrząc po moich zajęciach praktycznych jest to ciężki kawałek chleba. Piszesz, że jesteś kierowcą zawodowym, a czy wszyscy kierowcy zawodowi są dobrymi kierowcami? Jeżeli ktoś zda egzamin i zostanie instruktorem, to życie go zweryfikuje, jeżeli będzie słabo uczył to nikt do niego nie przyjdzie, to samo dotyczy się ośrodków szkolenia słabo uczysz to nie masz kursantów!

Od dawna na forum

Instruktor to w pierwszej kolejnosci dobry nauczyciel a w drugiej dobry kierowca - nie sadze zeby zawodowy kierowca byl lepszym instruktorem od piekarza - wszystko zalezy od konkretnej osoby - kazde uogolnienie jest falszywe!

Użytkownik
    Mieszka w
    Wejherowo - Pomorskie

NIestety ale podzielam opinie Michała. Wiem także, że nie każdy dobry piłkarz będzie dobrym trenerem. Tak samo jak nie każdy dobry kierowca będzie dobrym instruktorem. Powiem więcej, dobry instruktor powinien byc po szkołach technicznych lub samochodowych. W szkoleniu nie liczy się tylko dobra znajomość teorii i sprawności w jej przekazywaniu ale także własne drogowe doświadczenie. Bo wiadomo, że teoria swoje a życie swoje.

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia