Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 27 z 33 PierwszyPierwszy ... 172526272829 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 329

Temat: Portal OSK

Od dawna na forum
    Mieszka w
    DZG

Źle mnie zrozumiałeś tzn., to mój błąd źle to napisałem. Zaświadczenie o ukończeniu kursu w formie papierowej musi być w dokumentacji OSK.

Użytkownik
    Mieszka w
    slask

Dzieki slowdzerson czyli to zaświadczenie które zanoszę do starostwa o ukończeniu kursu to takie samo mam mieć w dokumentacji osk. Jeszcze raz dzięki.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    DZG

Nie wiem jakie zanosisz do starostwa. Generalnie nie ma wzoru jakie to zaświadczenie musi być. Ja w dokumentacji OSK zostawiam sobie zaświadczenie papierowe takie jak wystawiałem przed 19 stycznia.

Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

pawflusio napisał:
    Dzieki slowdzerson czyli to zaświadczenie które zanoszę do starostwa o ukończeniu kursu to takie samo mam mieć w dokumentacji osk.
    Nie. Do Starostwa dostarczasz informację o zakończeniu kursu i wydaniu zaświadczenia o jego ukończeniu oraz dane osób które ukończyły kurs o których mowa w art. 27 ust.1 pkt.4 u.o.k.p., a w dokumentacji kursu dodatkowo musisz mieć zaświadczenie o ukończeniu szkolenia w formie papierowej. Wzoru nie ma, więc możesz sobie takie zaświadczenie stworzyć na podstawie § 15 ust.1 rozporządzenia w sprawie szkolenia...
    Ja takie zaświadczenie sam sobie stworzyłem.
    Co do reszty, to jest tak jak napisał slowdzerson.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    DZG

No fakt, fakt, do starostwa nie zanosisz zaświadczenia o ukończeniu kursu tylko informację o zakończeniu kursu i wydaniu zaświadczenia o jego ukończeniu oraz dane osób które ukończyły kurs. Nie zwróciłem uwagi. Może dlatego, że ja wszystko elektronicznie załatwiam

Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

Jak wrażenia z pracy z Portalem OSK w wersji rozszerzonej?

Od dawna na forum
    Mieszka w
    DZG

Powiem Ci, że nie narzekam. Fakt faktem trzeba rozpisywać tą całą teorie potem praktyke po kolei ale nie musze jeździć do starostwa, to jest ten plus. Byłem tylko raz spytać się czy wszystko w porządku jak im wysylam te zawiadomienia, powiedzieli, że w porządku i już tam nie jeżdżę

Nowy użytkownik

Cytat Napisał pawflusio Zobacz post
    Tak ale skoro go nie wystawiamy w formie papierowej to jaki to ma byc druk? W starostwie powiedzieli ze w ksiażke wydanych zaświadczen
    nie musze nic wpisywać to jak wpisać w keos???
    Mi w starostwie w rubryce nr zaświadczenia kazali wpisywać nr PKK. I tak właśnie robię Nie wystawiam już żadnych papierowych zaświadczeń. Ani dla kursanta ani do dokumentacji - bo według mojej wiedzy i informacji ze Starostwa - nie trzeba...
    Ostatnio edytowane przez Mazi ; 31-05-2013 o 13:36

Nowy użytkownik

Cytat Napisał ksu Zobacz post
    Jak wrażenia z pracy z Portalem OSK w wersji rozszerzonej?
    A ja dla odmiany miałam bardzo złe doświadczenia z pracy z tym Portalem... Jest bardzo nadgorliwy... Poza tym jeśli np. zapomniałam "wejść" w zakładkę kursanta i wpisać mu termin pierwszej godziny jazd to system nie upominał sie o te dane i wysyłałam niepełne zgłoszenie... W rezultacie Starostwo odrzucało przesłane zawiadomienie (czasami dopiero po miesiącu...), a ja nie mogłam już poprawić i przesłać nowego, bo kursan zakończył szkolenie i zaktualizowałam mu PKK, a w takim przypadku Portal nie umożliwia ponownego przesłania poprawionego pisma... Poza tym jeśli np. był błąd przy zgłaszaniu rozpoczęcia kursu to automatycznie Starostwo odrzucało również zawiadomienie o egz. wew. i zakończeniu szkolenia. Wówczas musiałam drukować wszystko w formie papierowej i zawozić do Starostwa... Marnowałam czas... Teraz przygotowuję wszystko w formie papierowej, ale nie wożę do Starostwa tylko podpisuję elektronicznie i przesyłam na Elektroniczną Skrzynkę Podawczą (mailem) - w odpowiedzi dostaję zawsze Urzędowe Poświadczenie Dostarczenia, które drukuję i dopinam do dokumentacji kursu lub kursanta. Dla mnie łatwiej i szybciej...

Od dawna na forum
    Mieszka w
    DZG

Wiecie co? Chyba za szybko pochwaliłem ten Portal hehe.
    Starostwo odrzuciło mi zgłoszenie o rozpoczęciu kursu. Napisali, że w zgłoszeniu nie było godzin zajęć teoretycznych.
    Oczywiście ja rozpisywałem daty i godziny zajęć nie wiem dlaczego tak sie stało.
    Wydrukowalem sobie z Portalu to zgłoszenie i oczywiście były tam daty i godziny.
    Zawiozłem to do starostwa to nie przyjeli powiedzieli, że mógł być jakiś błąd i żebym im jeszcze raz to zgłoszenie wysłał przez portal.
    No to wysłałem. Zobaczymy co będzie.
    Podejrzewam dlaczego tak sie stało. Bo jak drukuje to zgłoszenie to jest to na dwóch stronach. Może Portal z jakiś powodów wysyła zamiast dwie to jedną stronę. Nie wiem:/

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia