Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 30 z 33 PierwszyPierwszy ... 202829303132 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 329

Temat: Portal OSK

Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

neoTz napisał:
    W ustawie mamy napisane, że zapisując daną osobę na szkolenie pobieramy jej PKK i wpisujemy go do KEOS - wychodzi na to że datą rozpoczęcia szkolenia w KEOS ma być data pobrania PKK ...
    Przeczytaj dokładnie rozporządzenie w sprawie szkolenia (...)
    § 6 ust. pkt 3
    "wpisuje imię i nazwisko osoby szkolonej oraz jej numer PESEL albo datę urodzenia w przypadku osoby nieposiadającej numeru PESEL do książki ewidencji osób szkolonych"
    Czyli w dniu wpisania osoby szkolonej do KEOS, nie wpisujesz daty rozpoczęcia szkolenia, jeśli tego dnia nie rozpoczynasz szkolenia.
    neoTz napisał:
    co nie jest prawdą gdyż mogę przecież pobrać PKK wcześniej a szkolenie rozpocząć kilka(naście) dni później jak uzbieram odpowiednią grupę chętnych i wtedy będzie to faktyczna data rozpoczęcia szkolenia, którą należałoby wpisać w KEOS.
    Zgadza się.
    neoTz napisał:
    Tak więc należy chyba zostawiać tą rubrykę pustą do czasu ustalenia konkretnego terminu w którym chcemy rozpocząć szkolenie ?
    Dokładnie tak.
    neoTz napisał:
    Pytam ponieważ nie wiem czy podczas kontroli ktoś się nie przyczepi, że jak zgłaszałem osoby których rozpoczynałem szkolenie to podałem inne daty (bo musimy przecież zgłosić faktyczną datę rozpoczęcia szkolenia) niż te które widnieją w KEOS (ponieważ są to daty pobrania PKK) ...
    Daty rozpoczęcia szkolenia, czy zakończenia szkolenia muszą być takie same w KEOS, w zgłoszeniach do Starostwa i w wydanym zaświadczeniu o ukończeniu szkolenia (PKK).
    reeds napisała:
    Czy strona portalu tez Wam się tak często zawiesza? Czy to ja mam z czymś innym problem.
    Spróbuj otworzyć przez inną przeglądarkę internetową.

Od dawna na forum Avatar neoTz

Dzięki ksu za rozjaśnienie zagadnienia

Nowy użytkownik

Witam, czy miał ktoś taki problem że przed wysłaniem informacji do starostwa np. o zmianach w kursie, pojawia się tabela gdzie napisane jest że np. instruktor nie ma uprawnień, bądź osoby nie mają wpisanych godzin teoretycznych bądź wpisanych pierwszych jazd? (zaznaczam iż instruktor jest uprawniony do prowadzenia wykładów, a osoby mają powpisywane godziny itd) czy to jest jakiś problem, czy wysyłając tą wiadomość mogą powstać jakieś nieporozumienia?

Nowy użytkownik

Witam

korzystam z rozszerzonej wersji Portalu OSK I mam pytanie bo nie wiem czy nie robię czegoś źle...

Co to dokładnie oznacza???

Przekazujesz staroście, w terminie 14 dni od dnia zakończenia kursu i wydania zaświadczenia o jego ukończeniu, odpowiednie dane osób, które ukończyły kurs (patrz art.27 ust.1 pkt 4 u.o.k.p.)

czy to będzie informacja wysłana przez portal OSK o zakończeniu kursu??

Czekam na szybka odpowiedz Pozdrawiam

co do postu wyżej to miałem dzisiaj taka sama sytuacje...pewnie dodali nowe opcje do Portalu OSK i teraz chcą żeby je uzupełnić...

Nowy użytkownik

dzisiaj właśnie miałam zamiar wysłać informacje do starostwa o rozpoczęciu kursu i wyskoczył mi błąd - że instruktorzy nie mają uprawnień...zadzwoniłam do staroswa i sie okazało że wiele takich telefonów już otrzymali i coś jest nie tak z portalem - pani poprosiła o dostarczenie w formie papierowej informacji o rozpoczęciu kursu- troche śmieszne bo do starostwa mam 30km i płace 50zł za program..........

Cytat Napisał MaW Zobacz post
    Witam, czy miał ktoś taki problem że przed wysłaniem informacji do starostwa np. o zmianach w kursie, pojawia się tabela gdzie napisane jest że np. instruktor nie ma uprawnień, bądź osoby nie mają wpisanych godzin teoretycznych bądź wpisanych pierwszych jazd? (zaznaczam iż instruktor jest uprawniony do prowadzenia wykładów, a osoby mają powpisywane godziny itd) czy to jest jakiś problem, czy wysyłając tą wiadomość mogą powstać jakieś nieporozumienia?

Nowy użytkownik

aktualizując profil kursanta automatycznie w etd wyskoczy Ci info o zakończeniu kursu i to wysyłasz do starostwa i nieczego więcej

Cytat Napisał Marek1989 Zobacz post
    Witam

korzystam z rozszerzonej wersji Portalu OSK I mam pytanie bo nie wiem czy nie robię czegoś źle...

Co to dokładnie oznacza???

Przekazujesz staroście, w terminie 14 dni od dnia zakończenia kursu i wydania zaświadczenia o jego ukończeniu, odpowiednie dane osób, które ukończyły kurs (patrz art.27 ust.1 pkt 4 u.o.k.p.)

czy to będzie informacja wysłana przez portal OSK o zakończeniu kursu??

Czekam na szybka odpowiedz Pozdrawiam

co do postu wyżej to miałem dzisiaj taka sama sytuacje...pewnie dodali nowe opcje do Portalu OSK i teraz chcą żeby je uzupełnić...

Nowy użytkownik

A jeszcze mam pytanie jak np jeden kursant zaliczy wszystko a mam trzech na kursie to żeby aktualizować jego profil muszę skończyć tamtych pozostałych??? ( zostało kilka jazd) bo teraz jak aktualizuje profil tego jednego to w etd mam informacja o zakończeniu kursu tak jak kolega pisał wyżej... a nie możne być zakończony bo Ci dwaj zostali...

Od dawna na forum
    Mieszka w
    kuj-pom

Po kazdej aktualizacji profilu wysyłasz zakończenie kursu. Czyli będziesz miał 20 osób na kursie, to będziesz miał 20 wysłanych informacji o zakończeniu kursu

A co do wyskakujących okienek na portalu, gdzie piszą o braku uprawnień, to wpisałam jeszcze raz numery instruktorów, wysłałam zmiany do starostwa i chyba jest ok. Zobaczmy na jak długo.

Nowy użytkownik

Cytat Napisał reeds Zobacz post
    Po kazdej aktualizacji profilu wysyłasz zakończenie kursu. Czyli będziesz miał 20 osób na kursie, to będziesz miał 20 wysłanych informacji o zakończeniu kursu

A co do wyskakujących okienek na portalu, gdzie piszą o braku uprawnień, to wpisałam jeszcze raz numery instruktorów, wysłałam zmiany do starostwa i chyba jest ok. Zobaczmy na jak długo.

właśnie miałam o to pytać. tak więc nie ma poźniejszego problemu z wysłaniem jeszcze raz zakończenia kursu kolejnej osoby z zakutalizowanym PKK? (pytam ponieważ muszę tego kursu pozniej szukać w bazie zakończonych i wtedy zmieniać datę zakończenia kursu bo ukończą go kolejne osoby w innym terminie niz te poprzednie. rozumiem również ze w profilach tych wczesniejszych osób nie pojawi mi się data tych kolejnych) - wiem wiem wiem strasznie zagmatwane ale nie umiem tego inaczej wytłumaczyc:P
    pozdrawiam i z góry dziękuje za opowiedz

Od dawna na forum
    Mieszka w
    kuj-pom

Nie, nie ma problemu z wysyłaniem nastepnej osoby. Po prostu kazdy kończy w swoim czasie, każdy może mieć inna datę zakończenia kursu. I to w sumie logiczne, bo przecież trafiają się i tacy co przerywają na kilka lat, i kurs by wisiał niezakończony. Jak aktualizuję kilka osób od razu, to wtedy wysyłam jedno zawiadomienie. Ale jak ktoś wyżej napisał, dokument sam Ci się wygeneruje i będziesz widział, że masz coś do wysłania.

I małe pytanko, czy pomimo tego, że każdy z kursantów kończy ten kurs, aktualizuję mu profil i wysyłam zakończenie kursu, to po ostatnim kursancie którego zakończę, muszę jeszcze wysłać jakieś zgłoszenie, że cały kurs skończony?
    Ostatnio edytowane przez reeds ; 10-07-2013 o 09:28

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia