Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 32 z 33 PierwszyPierwszy ... 2230313233 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 329

Temat: Portal OSK

Od dawna na forum
    Mieszka w
    kuj-pom

W portalu, w ETD, we wnioskach wysłanych, potwierdzonych, jest opcja archiwizuj. Powiedźcie mi jeśli coś zarchiwizuję będę miala do tego jeszcze dostęp? Gdzie tego szukać?

Nowy użytkownik

hej mam problem, posiadam kursanta który rozpoczął kurs w 2010 oku w innej szkole nauki jazdy. Kursant ten zakończył tam teorie i praktyke po 30 godz. zdał egzamin wewnętrzny teoretyczny ale nie zdał egzaminu wewnętrznego praktycznego. Pobrał ze Starostwa pkk i przyniósł zaświadczenie o negatywnym ukończeniu kursu. I teraz mam problem bo wykupuje on w naszym ośrodku 10 godzin praktycznych i zalicza egzamin wewnęrzny praktyczny, ale nie wiem jak mam wprowadzic jego dane do osk.pwpw.pl, ponieważ tam trzeba zaaktualizowac pkk, a ja nie moge mu wpisać żadnych godzin teoretycznych, ponieważ u nas nic takiego nie było, a nazwiska poprzedniego wykładowcy z dawnego ośrodku nie posiadam w wersji wyboru.. czy ktoś był w podobnej sytuacji?i wie jak to ogarnąć?

Nowy użytkownik

czy mozna zmienic dane w pkk w portalu osk.pwpw.pl jak juz sie podpisalo podpisem elektronicznym? poniewaz zle wpisalam date

Od dawna na forum

Możesz pobrać jeszcze raz PKK, zmienić i wysłać. No chyba, że już "poszło" dalej.

Nowy użytkownik

Witam wszystkich ponownie. Mam mały problem. Trafiły mi się trzy osoby z ukończonym szkoleniem teoretycznym plus egzamin wewnętrzny. Wydałem nowa kartę zrobiłem szkolenie praktyczne 30 godzin i teraz mam pytanie czy datę rozpoczęcia szkolenia w aktualizacji pkk pisać datę rozpoczęcia teorii w tamtym ośrodku???? czy poprostu datę szkolenia w moim ośrodku?? Miał już ktoś taki przypadek??

Oczywiście po praktyce również zrobiłem egzamin wewnętrzny który kończy szkolenie...

wcześniej miałem takie dwie osoby i rozpoczęcie szkolenia w Pkk zostawał dzień rozpoczęcia kursu przez mój ośrodek...
    Ostatnio edytowane przez Marek1989 ; 23-10-2013 o 17:25

Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

Witam.
    Marek1989 napisał:
    Wydałem nowa kartę zrobiłem szkolenie praktyczne 30 godzin i teraz mam pytanie czy datę rozpoczęcia szkolenia w aktualizacji pkk pisać datę rozpoczęcia teorii w tamtym ośrodku????
    Mamy tutaj do czynienia z przerwanym szkoleniem w jednym ośrodku i kontynuowanie w drugim. Na pewno od tych osób dostałeś karty przeprowadzonych zajęć wydane przez ten pierwszy OSK. Karty powinny być podkreślone po ostatniej wpisanej pozycji i podpisane przez kierownika OSK. Podepnij te karty pod karty wydane przez Ciebie. Dokumentem całego szkolenia będzie karta z poprzedniego OSK i z Twojego.
    Aktualizując PKK i wydając zaświadczenie w formie papierowej, jako datę rozpoczęcia szkolenia musisz wpisać datę pierwszych zajęć teoretycznych z tamtego OSK. Datą zakończenia szkolenia będzie data egzaminu wewnętrznego praktycznego z wynikiem pozytywnym.
    W KEOS będzie trochę inaczej.
    W KEOS datą rozpoczęcia szkolenia (rubryka 2) będzie data pierwszych zajęć praktycznych w Twoim OSK. Czyli inna data rozpoczęcia będzie w zaświadczeniu, a inna w KEOS. Data zakończenia będzie taka sama w KEOS i w zaświadczeniu (PKK), czyli data egzaminu wewnętrznego praktycznego. W rubryce 8 w KEOS stawiasz kreskę lub 0 a w zaświadczeniu przepisujesz liczbę godzin zajęć teoretycznych z karty z tamtego OSK. W rubryce 9 KEOS i w zaświadczeniu wpisujesz liczbę godzin praktycznych, które odbyły się w Twoim OSK.
    Na prywatną wiadomość odpowiem Ci za chwilę.

Nowy użytkownik

przyszła do mnie osoba, która ukończyła szkolenie teoretyczne z B1 na starych zasadach. Che on zrobić kat.B.
    1.Czy mogę go przyjąć na B i zaliczyć teorię z B1(zakres jest taki sam)?
    2. Jak wpisać w POrtalu OSK instruktora z innej szkoły(w miejscu instruktora, który prowadził teorie) skoro można wpisać tylko zatrudnionych
    w ośrodku ?
    3. Czy nie będzie problemu jeśli wpiszę( w Portalu OSK) datę rozpoczęcia z tamtej szkoły(ok 2 lata temu) a profil został pobrany teraz ?

Nowy użytkownik

czy można zaktualizować PKK za pomocą profilu zaufanego, bo znikła mi ta opcja na stronie portalOSK?

Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

U mnie dalej ta opcja jest.

Od dawna na forum

U mnie dziś też nie było wyboru czy profilem czy podpisem... ale nawet jak był to u nas w W.K. "nie działali" na profilu zaufanym bo coś tam, coś tam....

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia