Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15
    Nowy użytkownik

Zmiana ośrodka szkolenia

Witam,
    Moja sytuacja wygląda następująco: Zacząłem Kurs na prawo jazdy kat.B w ośrodku 'A' zdałem egzamin wewnętrzny pod koniec 2011r. wyjeździłem 8 może 10 godzin, niestety obydwie osoby które mnie uczyły wolały spędzać czas z telefonem w ręku niż, nauczenie mnie czegokolwiek poza 'jedź wprawo, w lewo, na rondzie prosto' zniechęciłem się bardzo i teraz po ponad roku chciałem się przepisać do innego ośrodka 'B' i mam obawy co do podobnych sytuacji, czy spotkał się ktoś z taką że tak powiem 'obsługą i zaangażowaniem'?

Mam jeszcze pytanie, czy jesli upłynął ponad rok od zdania teorii w felernym ośrodku 'A' w momencie przepisania się do innego ośrodka 'B' mi przepada, czy mogę dalej kontynuować, bez potrzeby kolejnego zaliczania teorii? Jeśli tak to w jaki sposób odbywa się przekazanie papierów, zaświadczeń itd. Co będę potrzebował zeby kontynuować wcześniej zaczęty kurs w innym ośrodku szkoleniowym?
    Jeszcze jak wyglądają płatności, w pierwszym ośrodku zapłaciłem tylko 200zł, czy będe musiał zapłacić z cały kurs, czy tylko tyle dokąd trwał czyli do tych 8 czy 18h wyjeżdżonych ?
    Ostatnio edytowane przez microbe ; 21-01-2013 o 17:31

Od dawna na forum Avatar silvox
    Mieszka w
    malopolskie

Zabierz papiery i zanieś do drugiego OSK, nie ma problemu..
    Po 8 czy 10 godzinach nie mogło być żadnego egzaminu - dopiero jest po 30tu..
    W OSK A musisz tylko uregulować należność za czas tam spędzony.. W/g ich regulaminu..

Nowy użytkownik

Tu chodzi o egzamin wewnętrzny, teoria po której mogą mnie wypościć na jazdy, czy ten egzamin będe musiał pisać Jeszce raz?

A jakie dokładniej papiery odebrać?
    -zaświadczenie o zdanym egzaminie wewnętrznym, plus ilość godzin wyjeżdżonych
    -zaświadczenie o stanie zdrowia i zdolności do prowadzanie pojazdu

coś jeszcze?

I czy, ten zdany egzamin, badania, nie ma jakiegoś terminu ważności?

Mieszka w
    malopolskie

No, teraz jest jasniej - tego egzaminu nie bedziesz pisał, weź "wszystkie" papiery.. Badania moga miec ważność - ale to na nich jest napisane chyba.. trzeba sprawdzić, bo nie wiem dokladnie..

Nowy użytkownik

Ok, a czy te wszystkie papiery, zaświadczenia o egzaminie, dostaję ja do ręki czy oni to wysyłają, bo nie mam jeszcze wybranego ośrodka w którym chce kontynuować kurs?

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Chełm

Powinni Ci to wydać od ręki

Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

microbe napisał:
    ...zdałem egzamin wewnętrzny pod koniec 2011r. wyjeździłem 8 może 10 godzin...
    To szkolenie zostało przeprowadzone nie zgodnie z przepisami. Egzamin wewnętrzny może być przeprowadzony dla osoby, która odbyła co najmniej minimalną wymaganą programem ilość godzin zajęć teoretycznych i praktycznych. Minimum 30 h teorii i minimum 30 h zajęć praktycznych, a nie "8, może 10 h". Z resztą silvox już o tym wspomniał.
    microbe napisał:
    Mam jeszcze pytanie, czy jesli upłynął ponad rok od zdania teorii w felernym ośrodku 'A' w momencie przepisania się do innego ośrodka 'B' mi przepada, czy mogę dalej kontynuować, bez potrzeby kolejnego zaliczania teorii?
    J.w.
    microbe napisał:
    A jakie dokładniej papiery odebrać?
    Takie jakie złożyłeś w OSK w którym się szkoliłeś plus oryginał karty przeprowadzonych zajęć, którą dostarczysz do nowego OSK, w którym będziesz kontynuował szkolenie. Bez tej karty, będziesz musiał rozpoczynać szkolenie od nowa.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Tarnów

Cytat Napisał microbe Zobacz post
    Witam,
    Moja sytuacja wygląda następująco: Zacząłem Kurs na prawo jazdy kat.B w ośrodku 'A' zdałem egzamin wewnętrzny pod koniec 2011r. wyjeździłem 8 może 10 godzin, niestety obydwie osoby które mnie uczyły wolały spędzać czas z telefonem w ręku niż, nauczenie mnie czegokolwiek poza 'jedź wprawo, w lewo, na rondzie prosto' zniechęciłem się bardzo i teraz po ponad roku chciałem się przepisać do innego ośrodka 'B' i mam obawy co do podobnych sytuacji, czy spotkał się ktoś z taką że tak powiem 'obsługą i zaangażowaniem'?
    Te tester i weryfikator instruktorów zapisz sie do mnie na jazdę będziesz zadowolony.

W ciagu 8 godzin przetestowałeś dwóch instruktorów i się na rok czasu obraziłeś na OSK !!! , bo kazali ci jechać prosto przez rondo i skrecać w prawo i w lewo.
    Co do tyłu nie jeździłeś a ci sie należało, więc obraza.

Człeku idź do innego ośrodka.
    Przedstaw się że jesteś testerem instruktorów i im zrobisz test.
    Powiedzą ci jakie im papiery masz dostarczyć, albo znając twoje zasługi w weryfikacji instruktorów sami za ciebie te papiery sobie załatwią.
    Zapraszam do mnie, będziesz zadowolony.

No i oczywiście że ja ci będę wdzięczny że znalazłeś czas by mnie zweryfikować.
    Przychodź na pewno się dogadamy - jak mi dasz coś powiedzieć.
    Ostatnio edytowane przez kopan ; 27-01-2013 o 01:06

Mieszka w
    malopolskie

Dobre, qrde, nawet bardzo dobre - masz 150% racji kopan.. ​
    Jeszcze po pozytywnej weryfikacji jakaś nagroda testerowi się należy, oprócz darmowego szkolenia oczywiście.. może wczasy na Majorce na Twój koszt ..

Nowy użytkownik

kiedyś z tego co pamiętam fantastycznie zdawało się w Łomży

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia