Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Temat: pytanko

Hybrid View

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

kopan napisał:
    Niestety ksu pytany co jak pieszy 1 m przed przejściem to ten odpowiada że ma pierwszeństwo i wynika mu to z ..... a z niczego tak sobie wymyślił - źródła nie podaje.
    Wynika to m.in. z art.2 pkt 23. Masz źródło.
    Pieszy jest 1 m od przejścia, ustępujemy pierwszeństwa czy nie? To zależy w jakiej odleglości kierujący pojazdem jest od przejścia. Pisałem już o tym.
    kopan napisał:
    To świadczy że ksu nie zna definicji ustąpienia pierwszeństwa.
    Nikt nie wymaga zatrzymania się a wymaga sie powstrzymania sie od ruchu jesli....
    To jest zasadnicza różnica.
    Doskonale znam definicję ustąpienia pierwszeństwa i nie musisz mnie pouczać, ani osądzać i posądzać co ja znam, a czego nie znam. Żeby powstrzymać się od ruchu, to chyba musi być zatrzymanie pojazdu, nieprawdaż? Pierwszeństwa można tez ustąpić bez powstrzymywania się od ruchu (zatrzymania się), jeśli nie zmusi to innego pojazdu do istotnej zmiany prędkości, zmiany kierunku lub pasa ruchu, a pieszego do zatrzymania się, zwolnienia lub przyspieszenia kroku.
    kopan napisał:
    Bo ja się tak zatrzymam że wszyscy spi***** z przejścia i według ksu ustąpiłem pierwszeństwa.
    Tak że jak ksu uczy to uczył Morcin .....
    Wyżej już opisałem. Możesz też ustąpić pierwszeństwa bez zatrzymywania się. Jest to chyba tak oczywiste i nie mające wielkiego związku z tematem nad którym dyskutujemy, że nie ma sensu dywagować nad tym.
    Chyba puszczają Ci już nerwy, bo zaczynasz przeklinać. Pamiętaj więc, że to forum publiczne. Dajmy już sobie spokój. Napisaliśmy już co mieliśmy napisać...
    kopan napisał:
    Dla niego jak przepis nakazuje zmniejszyć prędkość to według niego, to samo co ustąpić pierwszeństwa.
    I tak co kawałek pomieszanie z poplątaniem.
    Nie, nie to samo. Są sytuacje kiedy wystarczy zmniejszyć prędkość, tak aby nie narazić na niebezpieczeństwo pieszego i przejechać przez przejście bez zatrzymywania się celem ustąpienia pierwszeństwa, a są też sytuacje kiedy trzeba tego pierwszeństwa ustąpić.
    P.S.
    Napisz jeszcze co masz napisać, bo na pewno nie powstrzymasz się od tego, a ja z Tobą już kończę dyskusję z wiadomego powodu.
    Dziękuję.

Od dawna na forum

Też dziękuję Wam i kończymy tą burzliwą dyskusję bo już wiem wszystko. dzięki

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia