Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4
    Nowy użytkownik

Włącznie się do ruchu a droga pod blokiem

Czy wyjazd z drogi pod blokiem (kiedy nie jest to strefa zamieszkania) zawsze należy traktować jako włączanie się do ruchu?

Od dawna na forum
    Mieszka w
    DZG

To wszystko zależy jaka to droga jest, czy jest to droga twarda, czy gruntowa czy jest to może droga wewnętrzna oznakowana odpowiednimi znakami?

Nowy użytkownik

Chodzi mi o taką sytuację, że jest skrzyżowanie równorzędne. Powiedzmy, że jadę "normalną" drogą, a droga poprzeczna, to droga gdzie po prawej stronie jest blok. I teraz nie wiem, czy samochody z tej prawej strony (tam gdzie jest ta droga spod bloku) przepuszczać, dlatego że znajdują się z prawej strony, czy też to one powinny ustępować pierwszeństwa, dlatego że włączają się do ruchu?

Jak kierowcy sobie z tym radzą?

Od dawna na forum
    Mieszka w
    DZG

Jeśli są to normalne drogi twarda czyli jest to jakieś skrzyżowanie i w dodatku jest to skrzyżowanie równorzędne jak napisałeś to jak najbardziej musisz ustąpić pojazdom nadjeżdżającym z prawej strony na skrzyżowaniu. Nie ma znaczenia, że gdzieś po prawej stronie tej drogi jest jakiś blok

Chyba, że tak jak pisałem wcześniej, ta droga z prawej to byłaby droga gruntowa lub stanowiąca dojazd do obiektu przydrożnego ew. droga wewnętrzna to już inna sprawa
    Ostatnio edytowane przez slowdzerson ; 31-01-2013 o 15:43

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia