Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Hybrid View

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Nowy użytkownik

Jak obecnie wygląda nauka z manewrem cofania?

Witam wszystkich
    Mam takie pytanie jak wygląda sprawa z nauką cofania chodzi mi o to czy instruktorzy naciskają tylko na patrzenie w lusterka boczne i wsteczne ,czy też jak mnie uczyli przed laty po przez odwrócenie i spojżenie w tylną szybę?

Pozdrawiam

Od dawna na forum
    Mieszka w
    DZG

Generalnie patrzymy tam, gdzie jedziemy. Jedziemy do tylu, obracamy się i patrzymy do tyłu. Mamy lusterka to też możemy patrzeć i pomagać sobie lusterkami.
    Nie ma tak, że musimy patrzeć albo w lusterka albo do tyłu przez tylną szybę.

Nowy użytkownik

Na egzaminie też się można tak odwracać? Czy może tam już każą patrzeć tylko w lusterka?

Od dawna na forum
    Mieszka w
    DZG

Na egzaminie masz obowiązek patrzenia przez tylna szybę i mozesz pomagac sobie patrzac w lusterka.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    DZG

Podpoiłem to pod nauke cofania bo Pan egzaminator chyba nie umie cofać hehe
    http://portalnaukijazdy.pl/pl/news/b...-w-lodzi-2889/

Od dawna na forum

skoro mają monitoring w autach czemu z niego nie korzystają??
    to co czytałem w komentarzach pod artykułem to czysta prawda, egzaminatorzy po przerwanym egzaminie wracając do ośrodka jadą jak matoły, czy to sprawiedliwe? przecież kursanci na to patrzą. w większości przypadków prawa nie łamią ale sam fakt jakie oni mają sumienie, na kursanta patrzy czy aby dobrze ręce ułożył na kole kierownicy a sam najlepiej by na "małpe" jechał, w większości przypadków powstrzymują się na jednej ręce na kierownicy a druga na lewarku zmiany biegów. na placu jeżdża bez pasów, świateł nie sygalizują i szarżują a kursanta uwali za 10% swoich przewinień.

Nowy użytkownik

a jak uczyli was instruktorzy zwracania? Też kazali wam się uczyć na pół obrotu?

Nowy użytkownik

Teraz na egzaminie wymagają, żeby patrzeć przez tylną szybę i używać lusterek. Trzeba się również obejrzeć we wszystkie strony (upewnić) przed ruszeniem.
    Mnie instruktor uczył na wyczucie. Podczas cofania zapuszczałam żurawia w prawe lusterko i pilnowałam linii, jak już wyjechałam na prostą to ręka na zagłówek, odwracałam się i do końca już jechałam patrząc przez tylną szybę.

Nowy użytkownik

Typu kwestie - cofanie, parkowanie tyłem itp. - najlepiej podejrzeć sobie na filmikach. Na youtube jest mase różnych filmów w tem stylu. Polecam kanał Kursant - jest tam ponad 200 filmów, które odpowiadają na najbardziej nurtujące pytania. I fajne jest to, ze jezdza po wroclawskich drogach, tlumacza trudne skrzyżowania itp. Zreszta obczajcie sami: http://www.youtube.com/results?searc...20kursant&sm=3

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Kielce

Cytat Napisał odjazd-84 Zobacz post
    Typu kwestie - cofanie, parkowanie tyłem itp. - najlepiej podejrzeć sobie na filmikach. Na youtube jest mase różnych filmów w tem stylu. Polecam kanał Kursant - jest tam ponad 200 filmów, które odpowiadają na najbardziej nurtujące pytania. I fajne jest to, ze jezdza po wroclawskich drogach, tlumacza trudne skrzyżowania itp. Zreszta obczajcie sami: http://www.youtube.com/results?searc...20kursant&sm=3
    Przydało się, dzięki

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia