Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 62
    Od dawna na forum

Cytat Napisał Rom
    Wiesz nie migajac ja stojac z przeciwka niewiem czy zapomniales wlaczyc lewego kieruku i jedziesz z pierwszenstwem...
    A ja, zgodnie z art. 4 PoRD zakładam, że przestrzega przepisów ruchu drogowego, a nie zapomniał. Swoją drogą takie zapomnienie kosztuje 200 zł...

Od dawna na forum

Wiesz Cman niektorzy kierowcy moze i mysla tak jak ty i sucho trzymaja sie przepisow ale ja wole jezdzic zgodnie z przepisami jak rowniez z wyobraznia i nie utrudniac innym zycia na drodze i wyznaje taka zasade ze jezeli moj kierunkowskaz moze komus pomoc to go wlaczam a jak ma zaszkodzic to go nie wlaczam

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Piotrków Tryb.

widze że te kłótnie przeradzają sie powoli w wojne. słuchajcie każdy ma swoje racje. ale lepiej jest włączy ć kierunrk niż nie

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Gdańsk

Droga z pierwszeństwem łamanym np. w prawo, ZAWSZE z kierunkowskazem w prawo! Jeśli prosto z pierwszeństwa w podporządkowaną, to bez kierunku, o ile jest to prosto i jest inna droga podporządkowana na tym na tym skrzyżowaniu. Jeśli jest tylko w prawo z pierwszeństwem i prosto w podporządkowaną z lekkim odbiciem w lewo można włączyć kierunek w lewo, mimo że jedziemy prosto.

Użytkownik

Ludzie, nikt jadący prosto nie włącza kierunkowskazu. Włączamy go, powtarzam po raz kolejny, zmieniając pas ruchu lub kierunek jazdy. Uważam, że jest to jedno z bardziej klarownych przepisów ( i całe szczęście ) i tego powinni się wszyscy trzymać , na pewno im więcej osób przestrzega tego przepisu tym lepiej. Faktem są drogi z pierwszeństwem łamane, ale to inna sprawa. Nie rozumiem kompletnie tego tematu. Mało tego jest mi przykro, że instruktorzy moją tak różne zdania na ten temat, więc również każdy z nich inaczej uczy. Efekty, albo są, albo będą widoczne niebawem.
    misiu23

Od dawna na forum
    Mieszka w
    kuj-pom

Misiu a ty dospac nie mozesz??? Wychodzi na to, zę i tak każdy jeździ jak chce . I jak go uczyli, a każdy uczy jak jeździ i kółko się zamyka.

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Bydgoszcz

Witam. Wydaje mi się, że trudno jest ocenić, czy dana droga przebiega prosto, czy może już skręca (może to być 0,5 stopnia czy też 1 ; 2 ; 10 ; 15 itd.stopni). Więc zjeżdżając z drogi z pierwszeństwem jazdy nie ma żadnego znaczenia czy droga w którą zjeżdzamy biegnie prosto czy też krzywo. Zmieniamy pas ruchu (przecinamy pas ruchu dla pojazdów jadących z naprzeciwka) i musimy to sygnalizować. Jeżeli mamy takie problemy - to nie możemy się dziwić, że są wypadki.
    Trochę jeżdżę

Od dawna na forum

Cytat Napisał henryk_ryszard
    Zmieniamy pas ruchu (przecinamy pas ruchu dla pojazdów jadących z naprzeciwka) i musimy to sygnalizować.
    Jeżeli wyobrazimy sobie skrzyżowanie dwóch dróg, gdzie każda z nich ma po cztery pasy ruchu, to jadąc przez skrzyżowanie prosto, cztery razy zmieniamy pas ruchu, prawda?

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Bydgoszcz

Misiu mam dla ciebie propozycję - porozmawiaj z kimś, to trochę dłużej jeździ od ciebie i jest bardziej zorientowany w temacie. Albo wybierz się na kurs doszkalający - tam za parę złotych pomogą ci w zrozumieniu zagadnienia. Będzie bezpieczniej.
    Trochę jeżdżę

Od dawna na forum
    Mieszka w
    kuj-pom

NO to proponuje jezdzic na awaryjkach wtedy bedzie jeszcze lepiej. Normalnie zgaduj zgadula

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia