Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8
    Użytkownik Avatar faziasty
    Mieszka w
    Kielce

Question Kiedy egzamin wewnętrzny teoretyczny?

Chciałbym rozwiać wątpliwości.

"4. Egzamin wewnętrzny jest przeprowadzany odpowiednio
    po ukończeniu zajęć, o których mowa
    w ust. 2 pkt 1—3 lub ust. 3, przez instruktora lub wykładowcę
    wyznaczonych przez kierownika podmiotu prowadzącego
    szkolenie. Wykładowca przeprowadza wyłącznie
    część teoretyczną egzaminu wewnętrznego."

Egzamin wewnętrzny teoretyczny i praktyczny przeprowadzamy po zakończeniu szkolenia. Czyli zarówno praktyczny wewnętrzny jak i teoretyczny zdajemy po 30 godzinach jazd, nie wcześniej. Zgadza się?

Chodzi mi konkretnie o formalności, karty zajęć. Wynika z tego, że do tej pory miałem zawsze nieprawidłowo wypisaną kartę zajęć, bo egzamin wewnętrzny teoretyczny miałem już zdany, podbity i podpisany zanim zacząłem jazdy z kursantem. Co skądinąd jest logiczne i sensowne, oraz z tego co zauważyłem to chyba wszystkie szkoły z jakimi się spotkałem tak właśnie robią. Teraz sam wystawiam karty i chciałbym, żeby wszystko było tiptop, więc:

Żeby było prawidłowo i zgodnie z przepisami, egzamin wewnętrzny i jego data zaliczenia na papierze musi być taka sama albo późniejsza niż ostatnia godzina szkolenia praktycznego. Zgadza się?

Nowy użytkownik

mi w starostwie powiedzieli, ze po całym kursie zebym zrobil egzamin z teorii i praktyki

Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

faziasty napisał:
    Egzamin wewnętrzny teoretyczny i praktyczny przeprowadzamy po zakończeniu szkolenia. Czyli zarówno praktyczny wewnętrzny jak i teoretyczny zdajemy po 30 godzinach jazd, nie wcześniej. Zgadza się?
    Zgadza się.
    faziasty napisał:
    Chodzi mi konkretnie o formalności, karty zajęć. Wynika z tego, że do tej pory miałem zawsze nieprawidłowo wypisaną kartę zajęć, bo egzamin wewnętrzny teoretyczny miałem już zdany, podbity i podpisany zanim zacząłem jazdy z kursantem.
    Przeprowadzałeś więc egzaminy wewnętrzne, niezgodnie z przepisami wówczas obowiązującego rozporządzenia. Ta kwestia była uregulowana w załączniku nr 3 § 6 ust.2 rozporządzenia w sprawie szkolenia, egzaminowania i uzyskiwania uprawnień...(Dz.u.217.poz.1834)
    faziasty napisał:
    Żeby było prawidłowo i zgodnie z przepisami, egzamin wewnętrzny i jego data zaliczenia na papierze musi być taka sama albo późniejsza niż ostatnia godzina szkolenia praktycznego. Zgadza się?
    Tak.

Nowy użytkownik

a że się tak podłączę...

Na czym należy przeprowadzać egzamin wewnętrzny? Czy wymagana jest jakaś klawiatura specjalna? Jakiś program?

Może być laptop + program e-kierowca?

Z góry dzięki za odp.
    Ostatnio edytowane przez Smietana ; 18-03-2013 o 18:54

Od dawna na forum
    Mieszka w
    DZG

Dołączam sie do pytania Smietany
    Czy moge robic egz. wew. korzystajac z tej płytki: http://sklep.sphcredo.pl/pl,product,...,2013,dvd.html
    Jest tu mozliwosc przeprowadzania egzaminow wew., drukowania wyniku, stwarzania PDF-ów, tylko nie ma możliwosci podlaczenia klawiatury egzaminacyjnej ale taka klawiatura nie jest obowiazkowa, prawda?

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    DZG

Ja też robię wewnętrzny za pomocą tej płytki (credo) a klawiatury nie posiadam i dobrze jest

Nowy użytkownik

czy egzamin wew. teoretyczny można zrobić w biurze czy musi to być sala o odpowiedniej powierzchni itp. jak w przypadku wykładów

Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

Egzamin wewnętrzny teoretyczny musi być przeprowadzony w sali wykładowej. § 18 pkt 1 rozporządzenie w sprawie szkolenia...

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Tagi dla tego tematu

Bookmarks

Uprawnienia