Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8
-
18-03-2013, 13:31 #1
Kiedy egzamin wewnętrzny teoretyczny?
Chciałbym rozwiać wątpliwości.
"4. Egzamin wewnętrzny jest przeprowadzany odpowiednio
po ukończeniu zajęć, o których mowa
w ust. 2 pkt 1—3 lub ust. 3, przez instruktora lub wykładowcę
wyznaczonych przez kierownika podmiotu prowadzącego
szkolenie. Wykładowca przeprowadza wyłącznie
część teoretyczną egzaminu wewnętrznego."
Egzamin wewnętrzny teoretyczny i praktyczny przeprowadzamy po zakończeniu szkolenia. Czyli zarówno praktyczny wewnętrzny jak i teoretyczny zdajemy po 30 godzinach jazd, nie wcześniej. Zgadza się?
Chodzi mi konkretnie o formalności, karty zajęć. Wynika z tego, że do tej pory miałem zawsze nieprawidłowo wypisaną kartę zajęć, bo egzamin wewnętrzny teoretyczny miałem już zdany, podbity i podpisany zanim zacząłem jazdy z kursantem. Co skądinąd jest logiczne i sensowne, oraz z tego co zauważyłem to chyba wszystkie szkoły z jakimi się spotkałem tak właśnie robią. Teraz sam wystawiam karty i chciałbym, żeby wszystko było tiptop, więc:
Żeby było prawidłowo i zgodnie z przepisami, egzamin wewnętrzny i jego data zaliczenia na papierze musi być taka sama albo późniejsza niż ostatnia godzina szkolenia praktycznego. Zgadza się?
-
18-03-2013, 16:12 #2Nowy użytkownik
-
18-03-2013, 16:17 #3
faziasty napisał:
Zgadza się.Egzamin wewnętrzny teoretyczny i praktyczny przeprowadzamy po zakończeniu szkolenia. Czyli zarówno praktyczny wewnętrzny jak i teoretyczny zdajemy po 30 godzinach jazd, nie wcześniej. Zgadza się?
faziasty napisał:
Przeprowadzałeś więc egzaminy wewnętrzne, niezgodnie z przepisami wówczas obowiązującego rozporządzenia. Ta kwestia była uregulowana w załączniku nr 3 § 6 ust.2 rozporządzenia w sprawie szkolenia, egzaminowania i uzyskiwania uprawnień...(Dz.u.217.poz.1834)Chodzi mi konkretnie o formalności, karty zajęć. Wynika z tego, że do tej pory miałem zawsze nieprawidłowo wypisaną kartę zajęć, bo egzamin wewnętrzny teoretyczny miałem już zdany, podbity i podpisany zanim zacząłem jazdy z kursantem.
faziasty napisał:
Tak.Żeby było prawidłowo i zgodnie z przepisami, egzamin wewnętrzny i jego data zaliczenia na papierze musi być taka sama albo późniejsza niż ostatnia godzina szkolenia praktycznego. Zgadza się?
-
18-03-2013, 18:42 #4Nowy użytkownik
-
18-03-2013, 19:16 #5Od dawna na forum
- Mieszka w
- DZG
Dołączam sie do pytania Smietany
Czy moge robic egz. wew. korzystajac z tej płytki: http://sklep.sphcredo.pl/pl,product,...,2013,dvd.html
Jest tu mozliwosc przeprowadzania egzaminow wew., drukowania wyniku, stwarzania PDF-ów, tylko nie ma możliwosci podlaczenia klawiatury egzaminacyjnej ale taka klawiatura nie jest obowiazkowa, prawda?
-
18-03-2013, 22:15 #6Nowy użytkownik
- Mieszka w
- DZG
-
01-04-2013, 17:08 #7Nowy użytkownik
-
01-04-2013, 20:09 #8

Odpowiedź z cytatem

Bookmarks