Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8
    Nowy użytkownik

od kiedy mamy prawko ?od zdania egzaminu czy daty wydania dokumentu?

zdałem prawko na osobowe 28.03 wpłaciłem w starostwie kasę za dokument 11.04 i zostałem poinformowany że postępowanie administracyjne trwa,jeśli zatrzyma mnie policja to jaki mandat mnie czeka-50 zł za brak dokumentu czy 500zł za brak uprawnień?

Od dawna na forum

Tak naprawdę liczy się data wyrobienia dokumentu przez PWPW i umieszczenia Cię w ewidencji kierowców, a więc jest to mniej więcej tydzień od Twojej wpłaty za prawko. Najlepiej poczekaj, aż otrzymasz dokument do ręki i wtedy nic Ci nie grozi.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Podlaskie

Cytat Napisał spirala Zobacz post
    Też tak myślę. Poczekaj aż dostaniesz własny dokument. Inaczej możesz mieć problemy.
    Od 14.04 to już pewnie otrzymał

Od dawna na forum

Cytat Napisał beny Zobacz post
    Słyszałem że jesli zdasz egzamin i dostaniesz kwitek to w ten jeden dzien możesz wracać z egzaminu do domu jako kierowca .
    Beny niestety źle słyszałeś. Mój kursant zdawał egzamin 1.09, jako datę otrzymania uprawnień wpisali mu 09.09, a prawko odebrał 16.09.

Nowy użytkownik Avatar kubica6
    Mieszka w
    kraków

Naturalnie od daty wydania dokumentu. Nim go dostaniesz i tak nie możesz poruszać sie po drogach samochodem..

Nowy użytkownik

Dokładnie - data wydania dokumentu nie jest tak istotna, ale już wpisanie do systemu jak najbardziej. I zdecydowanie lepiej jest trochę poczekać.

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Warszawa

Podczas jazdy należy mieć dokumenty - prawo jazdy i dowód ubezpieczenia, powinien też być dowód osobisty. Nie masz prawka - nie jedziesz.

Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

Zapomniałeś jeszcze o dowodzie rejestracyjnym. Dowód osobisty nie jest obowiązkowy.

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia