Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5
    Od dawna na forum
    Mieszka w
    Tarnów

Jakość testów PWPW.

http://www.youtube.com/watch?v=sTrkI...layer_embedded

Reklamówka testów PWPW i co ??

Zabrania się omijania pojazdu który się zatrzymał w celu ustąpienia pierwszeństwa pieszemu.

Więc na pytanie czy w tej sytuacji mam obowiązek zatrzymania pojazdu przed przejściem - odpowiedź prawidłowa brzmi NIE.
    Niestety układacz pytania sądzi inaczej, ale on się znać nie musi bo uznaje że należy zaznaczyć TAK.

No bo ważne bym nie omijał tego pojazdu tego wymaga przepis, a to jest osiągalne poprzez znaczne zwolnienie.

Pytanie z znakiem Autostrada.

Prędkość nie jest ograniczona, bo od ograniczenia prędkości to są znaki B-33 znak "autostrada" wywołuje prędkość dopuszczalną po za obszarem zabudowanym określoną w ustawie. 140 km/h.

Też po byku precyzja.

A że to wszystko w materiale reklamowym testów, to aż strach się bać co te testy zawierają.

Ja ich nie jestem w stanie zaliczyć - no bo już w przykładach z reklamówki odpowiadam inaczej niż układacz pytań sobie życzy.

Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

kopan napisał:
    Więc na pytanie czy w tej sytuacji mam obowiązek zatrzymania pojazdu przed przejściem - odpowiedź prawidłowa brzmi NIE.
    Niestety układacz pytania sądzi inaczej, ale on się znać nie musi bo uznaje że należy zaznaczyć TAK.

No bo ważne bym nie omijał tego pojazdu tego wymaga przepis, a to jest osiągalne poprzez znaczne zwolnienie.
    W tej sytuacji byłoby to ciężkie do wykonania. Zwróć uwagę, że pojazd jadący lewym pasem dojeżdża do przejścia dla pieszych z dość dużą prędkością. Nie kwestionuje tego co napisałeś, ale myślę, że troszkę szukasz dziury w całym.

kopan napisał:
    Pytanie z znakiem Autostrada.

Prędkość nie jest ograniczona, bo od ograniczenia prędkości to są znaki B-33 znak "autostrada" wywołuje prędkość dopuszczalną po za obszarem zabudowanym określoną w ustawie. 140 km/h.
    Tu się z Tobą zgadzam.

Z drugiej jednak strony, te pytania są dla kandydatów na kierowców, nie na instruktorów, kandydat na kierowcę raczej nie zauważy niedoskonałości pytania pod względem prawnym.
    Nie mniej jednak niektóre pytania faktycznie należałoby poprawić.
    kopan napisał:
    Ja ich nie jestem w stanie zaliczyć - no bo już w przykładach z reklamówki odpowiadam inaczej niż układacz pytań sobie życzy.
    Bo patrzysz przez pryzmat wiedzy instruktora. Spróbuj na nie odpowiadać i myśleć z perspektywy osoby zdającej, która nie ma aż takiej wiedzy jak instruktor, czy egzaminator.
    Problemem jest też to, że nie ma dostępności do bazy pytań. W starej bazie pytań, też były niektóre pytania niepoprawnie ułożone, ale były ogólnie dostępne i można było się do nich przyzwyczaić, czy też dorobić teorię odpowiednią do sposobu ułożenia pytania.
    Staram się tak do tego tematu podchodzić.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Tarnów

Ale czy to tak trudno, zamiast kombinować, używać sformułowań kodeksowych?

I to w reklamowym materiale!!!

W sytuacji z przejściem dla pieszych i omijaniem pojazdu - kierujący tym pojazdem może robić co zechce bo i tak nie ustąpił pierwszeństwa pieszemu.
    Brak reakcji na zwalnianie pojazdu poprzedzającego, zbyt szybkie podjeżdżanie do przejścia spowodowało zwolnienie kroku przez pieszego - po ptokach.
    To na filmie widać.

Niech robi co zechce, bo tak czy siak pierwszeństwa nie ustąpił.

Ja patrzę przez pryzmat tego co wiem i wymagam od układacza pytań wiedzy co najmniej takiej jak moja.
    Nie ma egzaminował Morcin - Marcina a sam .......
    Ostatnio edytowane przez kopan ; 19-05-2013 o 18:50

Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

Tak to niestety jest, jak się wszystko robi na szybko i nie ma odpowiedniego nadzoru.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Tarnów

Szybkość znaczenia nie ma.
    Mają znaczenie kompetencje.

A co Ty myślisz że ja nad tym co napisałem tydzień myślałem ??
    Ja mierny Fachowiec widzę te byki/bzdury w ułamku sekundy.
    No to ten FACHMAN od .....

Człowieku przecież to testy firmowane przez PAŃSTWO POLSKIE.
    Wszak egzamin na prawo jazdy jest państwowy a nie "PWPW-owy"

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia