Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Hybrid View

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Od dawna na forum
    Mieszka w
    Małopolska

Jakie badania lekarskie na instruktora nauki jazdy kat. B ??

Witam.
    Czy wie ktoś czy jak sie ma lekki ubytek słuchu( dodam że słyszę dobrze) Kat E -wojskowa mogą być jakieś problemy przy kursie. Dodam że badania psychotechnicze przeszedłem bez zarzutu , słyszę normalnie.

PS. Lekarz orzecznik od kierowców kazał mi iść do laryngologa o wypisanie przebiegu choroby. Byłem dzis u lekarza larygologa i ten powiedział że nie może mi wypisać tej karty( karta ta jest dla lekarza orzecznika on mnie dalej dopuści) bo to jest na zawodowe, czyli nie moze wypisać bo mój słuch nie mieści sie w normie, chociaż słyszę dobrze(może tylko jakieś szepty)

Niech ktoś pomoże bo mi cholernie zależy na tym )

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Małopolska

Nikt nic nie wie ??????????

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Wrocław

Na kursie na prawko B ja miałem badanie słuchu na podstawie "Rozmawiamy normalnie, to znaczy, że słyszy Pan". Dosłownie.
    Egzamin kat. B zdanay za pierwszym podejściem.

Teraz może C, a za trzy lata na pewno D

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Małopolska

Cytat Napisał kapuh
    Na kursie na prawko B ja miałem badanie słuchu na podstawie "Rozmawiamy normalnie, to znaczy, że słyszy Pan". Dosłownie.

Mi nie chodzi o badanie na prawko na kat.B tylko na instruktora nauki jazdy !!!

Od dawna na forum
    Mieszka w
    kuj-pom

Na instruktora trzeba przejsć badania psychologiczne, potem okulistę i lekarza ogólnego. I to wszystko

Od dawna na forum
    Mieszka w
    LU

Ja miałem psychologa i lekarza ogólnego. Żadnego okulisty czy laryngologa. Tylko psycholog i ogólny .... podobnie jak kolega wyżej napisał wszystko przebiegało w formie rozmowy ( jeśli chodzi o ogólnego).

Od dawna na forum

Jestem własnie po przedluzaniu uprawnien i dla "nowego" instuktora badania sa takie same. Trzeba zrobic badania psycho-techniczne ja zaplacilem za nie 120 PLN - zwykle w Poradni Psychologicznej lub np. przy bazie PKS lub wiekszych zakladach zajmujacych sie transportem oprocz tego trzeba miec zaswiadczenie od lekarza ogolnego - o ogolnym stanie zrdrowia w skald takich badan wchodzi okolista, laryngolog i badanie ogolne - koszt u mnie to 150 PLN - jednakze sa lekarze ogolni (i to nie jest wyjatek) ktorzy podbija ci taki papierek za 60 PLN przeprowadzajac badania w sposob opisany przez kolegow (widzi Pan? slyszy Pan? Zdrowy Pan jest?) - papier jest taki sam - wybór nalezy do Ciebie!!

Od dawna na forum
    Mieszka w
    LU

Cytat Napisał LU_junior
    Ja miałem psychologa i lekarza ogólnego. Żadnego okulisty czy laryngologa. Tylko psycholog i ogólny .... podobnie jak kolega wyżej napisał wszystko przebiegało w formie rozmowy ( jeśli chodzi o ogólnego).
    Dodam jeszcze (chodzi o Lublin)za
    badanie psycho-techniczne płaciłem 80 PLN, a za zaświadczenie od lekarza ogólnego 30 PLN.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Małopolska

No ja też za psychotesty płaciłem 80 zł. Ale baadań lekarskich jescze nie robiłem, bo nie mogę trafic na jakiegoś normalnego lekarza, wszyscy jak narazie mnie wysyłają na badania...

Od dawna na forum
    Mieszka w
    LU

W ośrodku gdzie robiłeś kurs nie ma lekarza?

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia