Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Hybrid View

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Nowy użytkownik

brak zameldowania a PKK

Moi drodzy, potrzebuje pomocy.
    Mam problem z kursantką która nie może wyrobić PKK bo nie ma zameldowania, w ogóle. Mieszka w moim mieście, chodzi do szkoły ale meldunku nie ma, panie w urzędzie twierdzą że bez meldunku mają związane ręce, pomóżcie to jakoś ugryźć, bo dziewczyna bardzo się zapaliła do jazdy a dla mnie każdy chętny jest na wagę złota...

Użytkownik Avatar faziasty
    Mieszka w
    Kielce

Podejrzewam, że nic nie zrobisz.

Prawdopodobnie wiele zależy też od widzimisie urzędników. U mnie na przykład w Urzędzie Miasta nie uznają tymczasowego meldunku. W Urzędzie Miasta paszport jest dowodem tożsamości, a w Starostwie Powiatowym już nie. W jednym wymagają jakiegoś oświadczenia o tym, że wcześniej się nie zapisywało na kurs, w drugim nie wymagają.

Nowy użytkownik

Z tego co mi jest wiadome, to w takiej sytuacji urząd, w którym załatwia wszelkie sprawy powinien być ten, w którym ostatnio była zameldowana. Bo kiedyś jakiś meldunek mieć musiała i tam powinna się udać po PKK. Najlepiej jakby przedzwoniła do swojego starego urzędu i spytała czy wyrobia jej PKK.

Nowy użytkownik

Cytat Napisał biała Zobacz post
    Z tego co mi jest wiadome, to w takiej sytuacji urząd, w którym załatwia wszelkie sprawy powinien być ten, w którym ostatnio była zameldowana. Bo kiedyś jakiś meldunek mieć musiała i tam powinna się udać po PKK. Najlepiej jakby przedzwoniła do swojego starego urzędu i spytała czy wyrobia jej PKK.
    dokładnie tak. miałem już kursantke bez adresu zameldowania. Załatwiła pkk bez problemu w urzędzie gdzie była kiedyś zameldowana- gdzie załatwiała wszystkie wcześniejsze sprawy... mimo iż obecnie adres zamieszkania podlega pod inny urząd... choć i to ponoć żaden problem. Urzędnik powinien wydać pkk bez adresu co wiąże sie z tym że dokument prawa jazdy bedzie bez adresu i jakakolwiek zmiana będzie taką osobe kosztowała wymianę dokumentu.

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia