Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11
    Nowy użytkownik

Na czym to polega

Witam, chciałbym zrealizowac marzenię i zdobyć licencje na instruktora nauki jazdy.

Jednakże nie mogę znaleść w internecie dokładnych informajci na jakich zasadach zdaje sie egzamin od 2013r.
    Przeczytałem od a do z na czym to polega ale okazalo sie ze czytam tekst z 2010r.

Czy ktoś mógłby podesłac strone na ktorej sa wyjasnione wszelkie zasady od 2013r.?
    Ewentualnie czy ktos moglby to "lopatologicznie" opisac, jakl wyglada egzamin, jaki koszt? z gory dziekuje.

Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

Myślę że to Cię zainteresuje.
    http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServl...WDU20130000093

Nowy użytkownik

Czytałem to, ale dzięki.
    Chodziło mi aby ktoś napisał własnymi słowami po krótce jak to wygląda, interesuje mnie glownie czesc 2 i 3 egzaminu. Kosztów tu nie mam wypisanych dalej mnie interesuje jakie sa koszty zdobycia takich uprawnien

Mieszka w
    Podlasie

Co do kosztów to zależy skąd jesteś. W różnych regionach kraju są różne ceny.
    Koszt takiego kursu wynosi od 2 do 3 tysięcy złotych. Trzeba do tego doliczyć opłatę za: egzamin, KRS (tzw. zaświadczenie o niekaralności), orzeczenie lekarskie o braku przeciwwskazań zdrowotnych do wykonywania czynności instruktora, orzeczenie psychologiczne o braku przeciwwskazań psychologicznych do wykonywania czynności instruktora no i koszt dojazdów na kurs jeśli jest taka konieczność itp.

Nowy użytkownik

Cytat Napisał ksu Zobacz post
    Co do kosztów to zależy skąd jesteś. W różnych regionach kraju są różne ceny.
    Koszt takiego kursu wynosi od 2 do 3 tysięcy złotych. Trzeba do tego doliczyć opłatę za: egzamin, KRS (tzw. zaświadczenie o niekaralności), orzeczenie lekarskie o braku przeciwwskazań zdrowotnych do wykonywania czynności instruktora, orzeczenie psychologiczne o braku przeciwwskazań psychologicznych do wykonywania czynności instruktora no i koszt dojazdów na kurs jeśli jest taka konieczność itp.

Dziękuje!
    A jaki jest mniej wiecje koszt egzaminu? w razie poprawek ile kosztuje?
    Na czym polega dokladnie test 2 bo nie wiem czy dobrze zrozumialem? czy przez 15minut mam mowic na wylosowany temat?
    Ogolnie to warto zabrac sie za tego typu egzamin? jest on do przejscia czy latwiej ukonczyc studia ? nie ukrywam ze mam 21 lat i chce odnalezc nowe zajecie (z zawodu informatyk)

Mieszka w
    Podlasie

Nie ma za co.
    glorusek napisał:
    A jaki jest mniej wiecje koszt egzaminu? w razie poprawek ile kosztuje?
    Kat. B lub T - Część pierwsza 50 zł, druga 50 zł, trzecia 240 zł.
    Pozostałe kategorie - część pierwsza 50 zł, druga 50 zł, trzecia 260 zł.
    glorusek napisał:
    Na czym polega dokladnie test 2 bo nie wiem czy dobrze zrozumialem? czy przez 15minut mam mowic na wylosowany temat?
    Dobrze zrozumiałeś. W rozporządzeniu masz wszystko opisane. Na forum były też zdawane relacje przez osoby zdające, więc poczytaj sobie.
    glorusek napisał:
    Ogolnie to warto zabrac sie za tego typu egzamin? jest on do przejscia czy latwiej ukonczyc studia
    Wszystko jest do przejścia
    glorusek napisał:
    nie ukrywam ze mam 21 lat i chce odnalezc nowe zajecie (z zawodu informatyk)
    Posiadasz zatem prawo jazdy już przez okres 3 lat (zakładam, że w wieku 18 lat zdobyłeś uprawnienia kat.B) więc furtkę masz już otwartą. Do dzieła więc...
    Marzenia trzeba realizować...

Nowy użytkownik

Jesli nie zdam czesci I a zaplacilem za wszystkie czesci to nastenym razem place tylko za czesc I czy ponownie za wszystkie?

To zadanie drugie mi sie nie podoba, nie potrafie lac wody przez 15 minut na jakis temat na maturze przynajmniej byla pamieciowka a tu nie wiem jak jest?

Mieszka w
    Podlasie

Przepisy ruchu drogowego i ustawa o kierujących pojazdami oraz akty wykonawcze do tych ustaw to też "pamięciówka".
    Pewne przepisy musisz znać na pamięć.
    Nie żartuj sobie, że przez 15 minut nie potrafisz mówić na dany temat
    Jak będziesz już instruktorem musisz potrafić poprowadzić zajęcia teoretyczne trwające nawet kilka godzin.
    Co do egzaminów na instruktora nauki jazdy było dużo takich tematów. Np. tutaj:
    http://naukajazdy.pl/forum/forumdisp...na-instruktora

Od dawna na forum Avatar silvox
    Mieszka w
    malopolskie

Cytat Napisał glorusek Zobacz post
    Jesli nie zdam czesci I a zaplacilem za wszystkie czesci to nastenym razem place tylko za czesc I czy ponownie za wszystkie?
    Tak, za pierwszą..
    Jeśli dobrze zaczniesz, to może egzainatorowi wystarczy 3 minuty..
    Powodzenia..

Nowy użytkownik

http://hostujmy.pl/download/170338/2JhYzY \

ucze sie z tego, mam nadzieje ze zdam, zaplacilem 250zl

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia