Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10
Temat: Pytania na prawo jazdy.
-
11-01-2014, 22:29 #1Nowy użytkownik
Pytania na prawo jazdy.
Witam serdecznie. Niedawno wróciłem z zagranicy i nie jestem w temacie za bardzo. Moje pytanie tyczy się tego ile w tej chwili jest pytań do nauczenia się na prawo jazdy oraz czy od razu po zdaniu pytań w szkole jazdy w której jestem zapisany są rozpisywane jazdy? zapisałem się na kurs ponad rok temu i mogłem zdawać na starych zasadach lecz wyszło jak wyszło... Proszę o odp i z góry dziękuję. Pozdrawiam Robert.
-
12-01-2014, 00:59 #2Nowy użytkownik
Witaj - a więc sprawa ma się tak że jest pewna pula pytać - dokładnie ile ich jest to nie wiadomo, ale masz do wyboru testy różnych producentów Credo, Image. Moim zdaniem chyba najlepsze i najbardziej przypominające te na egzaminach. Najlepiej zapytaj się w swoim ośrodku jakie Ci proponują. A na egzaminie 32 pytania testowe, maksymalna pula punktów to 74, żeby zaliczyć trzeba otrzymać 68 punktów. Pytania są z różna wagą: 1pkt 2pkt i 3pkt, a więc możesz w najlepszym wypadku popełnić 6 błędów, a w najgorszym tylko 2.
-
12-01-2014, 20:09 #3Nowy użytkownik
Witaj. Dziękuję bardzo za ODP. Czyli z tego co rozumiem mogę zdawać pytania z firmy tych producentów których wybiorę? Kiepsko to widzę... Z tego co dowiadywałem się czeka mnie sporo nauki do tego testu w szkole jazdy... A mogłem zdawać na starych zasadach lecz chęć zarobienia pieniędzy była większa. Cóż... Trochę chęci i do nauki.
-
12-01-2014, 21:55 #4
panhazard napisał:
Nie.Czyli z tego co rozumiem mogę zdawać pytania z firmy tych producentów których wybiorę?
Z bazy pytań stworzonej przez wymienione firmy możesz się uczyć, a zdając egzamin będziesz miał pytania z PWPW lub ITS (nie wiem którą bazę pytań ma word w którym bedziesz zdawał egzamin). Baza pytań zarówno z PWPW jak i ITS jest tajna i nie ma do niej dostępu, tak jak miało to miejsce przed 19 stycznia 2013 r.
-
12-01-2014, 21:58 #5Nowy użytkownik
Poniżej przedstawiam Ci listę, jakie systemy gdzie działają:
Zachodniopomorskie - Szczecin, Koszalin - ITS/Sygnity
Pomorskie - Gdańsk, Słupsk - ITS/Sygnity
Warmińsko - Mazurskie - Elbląg, Olsztyn - ITS/Sygnity
Podlaskie - Łomża, Suwałki, Białystok - ITS/Sygnity
Mazowieckie - Warszawa, Ciechanów, Ostrołęka, Płock, Siedlce, Radom - PWPW/HP
Kujawsko - Pomorskie - Bydgoszcz, Włocławek - PWPW/HP, Toruń - ITS/Sygnity
Wielkopolskie - Piła, Poznań, Leszno, Konin, Kalisz - ITS/Sygnity
Lubuskie - Zielona Góra - PWPW/HP, Gorzów - ITS/Sygnity
Dolnośląskie - Jelenia Góra, Wrocław, Włabrzych - ITS/Sygnity, Legnica - PWPW/HP
Opolskie - Opole - PWPW/HP
Łódzkie - Łódź, Skierniewice, Sieradz, Piotrków Trybunalski - ITS/Sygnity
Śląskie - Katowice, Bielsko - Biała - ITS/Sygnity, Częstochowa - PWPW/HP
Małopolskie - Tarnów - ITS/Sygnity, Kraków, Nowy Sącz - PWPW/HP
Świętokrzyskie - Kielce - ITS/Sygnity
Podkarpackie - Przemyśl, Krosno, Tarnobrzeg - ITS/Sygnity, Rzeszów - PWPW/HP
Lubelskie - Biała Podlaska, Lublin, Chełm, Zamość - ITS/Sygnity
Mogło się coś zmienić, szukaj na forum pytań, kursanci zamieszczają.
-
14-01-2014, 11:22 #6Nowy użytkownik
-
14-02-2014, 14:07 #7Nowy użytkownik
-
14-02-2014, 14:08 #8
-
28-02-2014, 13:45 #9Nowy użytkownik
-
10-03-2014, 12:09 #10Nowy użytkownik
spróbuj na początek zapoznać się z nowymi zasadami obowiazujacymi na egzaminie. Popatrz na kodeks drogowy zapoznaj sie ze znakami, ale najlepiej ucz sie ze zrozumienim- rob testy na Ltesty.pl Kolejnym etapem jest "egzamin prbny" rowniez na tej stronce,w ten sposob zapoznasz sie z forma egzaminu i przeszkolisz bez zbednych ksiazek czy plyt. I w Lublinie masz gdzie pojeżdźić

Odpowiedź z cytatem

Bookmarks