Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11
    Od dawna na forum

Pojazd egzaminacyjny nie starszy niż 4 lata

Jak w temacie : Wiem , że był taki zapis ale czy dalej istnieje ? Przekopałem trochę ,ale nie mogłem się doszukać .
    Czy jeszcze ten zapis jest ?

Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

A była taki przepis? W WORD Łomża w kwietniu samochodom egzaminacyjnym stuknie 6 lat. To chyba egzaminacyjni rekordziści

Od dawna na forum

Był tak przepis jak doszukam się papierowego dziennika ustaw to dam odnośnik.

Użytkownik

Cytat Napisał ksu Zobacz post
    A była taki przepis? W WORD Łomża w kwietniu samochodom egzaminacyjnym stuknie 6 lat. To chyba egzaminacyjni rekordziści
    A skąd wiesz, że akurat 6 lat?

Mieszka w
    Podlasie

Bo 6 lat temu (prawie) chyba 14 kwietnia 2008 r. jak mnie pamięć nie myli, Fiat Grande Punto zastąpił poczciwe Punto III i od tamtej pory jeżdżą na egzaminie te same samochody. Dopiero w drugim półroczu będzie częściowa wymiana samochodów. Będzie okres przejściowy półroczny, ale jak znam życie to przeciągnie się do 1 roku i będą na egzaminie dwie marki samochodów. A więc Grande punto ma szansę zakończyć bycie samochodem egzaminacyjnym jako 7 latek.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    kuj-pom

Bydgoszcz też ma dosyc dlugo micry, latem będzie 6 lat jeśli mnie pamięć nie myli. Wychodzi więc na to, że jak się chce, to można.

Mieszka w
    Podlasie

Chyba tak.
    U nas WORD chyba celowo zwleka ze zmianą samochodów, bo wiedzą że jak zmienią auta to część OSK zamknie się, gdyż nie będzie niektórych stać na zakup nowego samochodu.

Od dawna na forum

Jak kupili 15szt Grande i obecnie połowa z nich stoi w garażu to po co zmieniać jak jeszcze nie są zjechane? Kiedyś był taki zapis o tych 4 latach więc obecnie albo go nie ma albo coś się zmieniło jak auta w db stanie....obecnie mało które OSK by wytrzymało zmiany aut (szczególnie na inną markę) co 4 lata, takie są fakty....

Mieszka w
    Podlasie

W 2008 r. powiedzmy że jeszcze było zapotrzebowanie na te 15 sztuk. Może nie zawsze wszystkie 15 sztuk było używane ale jeszcze wtedy było sporo więcej ludzi do szkolenia i tym samym do egzaminowania. No i WORD miał komfort że klient nie będzie musiał czekać na samochód tak jak to miało miejsce przed zakupem Grande Punto. Z tego co pamiętam to było tylko 6 sztuk Punto III no i siódma sztuka to było dyrektorowe Grande Punto, które od czasu do czasu było wykorzystywane na placu manewrowym jak pozostałe auta były zajęte. Teraz jest tak jak piszesz. Sześć samochodów stoi na placu i czeka na klienta którego brak, ze cztery sztuki snuje się po łomżyńskich drogach a reszta stoi sobie w garażu .

Od dawna na forum

No dokładnie tak jest jak napisałeś....wtedy 15 może i miało sens (wg mnie nie, bo 10 by starczyło, ale jak była kasa to co tam ) ale dziś....4-5 to max jeżdżą i to po pare godz. dziennie.

P.S. Punto III było 5-6 sztuk jak dobrze pamiętam....

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia