Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12
    Nowy użytkownik

Zagmatwana sprawa. Co robić ?

Cześć, witam wszystkich forumowiczów. Jestem tutaj nowy, ale mam nadzieję, że dłużej tutaj zabawię.

Chciałbym prosić was o pomoc w mojej sprawie..
    Na wstępie chciałbym powiedzieć, że różnie się w moim życiu układało, ale zacznijmy od początku.
    18 urodziny miałem w sierpniu 2012r. We wrześniu zacząłem prawo jazdy (kasa zapłacona w ratach, wykłady odbyte, badania lekarskie podbite) No to jeździmy... wyjeździłem chyba z 20h.
    Pan instruktor ma mnie zapisywać na teorię, ale jakoś tak zeszło, że weszły nowe. Myślę sobie bajka zda się na nowych..
    Ale wyjechałem za granicę kontakt w Polsce mi się urwał. Niedawno wróciłem do Polski i zdałem teorię.. Dzwonię do mojego instruktora, że teoria zdana, a zostało mi jeszcze pare godzin, to chcę zrobić plac, parkowanie, przejechać się po mieście i egzamin. Skończyło się na tym, że chyba dwa tygodnie przed świętami Bożego Narodzenia Instruktor wystawił mnie chyba z 4 razy. Dałem sobie z nim spokój i teraz pytanie do Was.. co mam robić dalej. Nie chcę już do tego człowieka dzwonić, ani z nim rozmawiać.
    Pamiętam, że dałem mu chyba te badania, kartę i coś tam jeszcze. Później wspominał, że nie wie czy jeszcze, to ma i jak coś, to się skseruje kartę.
    Gdyby nie było problemu z dokumentami, to myślałem nad tym, żeby zapisać się na plac i pare h do innej szkoły załatwić to w jeden tydzień i umówić się na egzamin.
    dało by rade tak? Pomóżcie, bo sam już nie wiem...
    Z góry dzięki wszystkim za rady.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    DZG

Witam
    Zdałeś teorie, tzn. egzamin państwowy tak?
    Jesli byłeś juz zapisany na egzamin panstwowy, a nie wyjezdziles wszystkich godzin to byles zapisany na ten egzamin nie zgodnie z przepisami...
    Idac dalej, jesli zdawales juz egzamin panstwowy i minal okres ponad pol roku od ostatniego egzaminu to twoje dokumenty leza w starostwie.
    Ale niech jeszcze ktos sie wypowie na ten temat bo ja mialem troche przerwy jako instruktor to moge sie mylic
    Pozdrawiam.

Nowy użytkownik

Witam.Żeby zapisać się na egzamin państwowy trzeba mieć ukończony kurs podstawowy,czyli 30 godz. wykłady+30 godz.jazdy.Zgodnie z literą prawa twoim przypadku tak powinno być,czyli musiałeś podpisać kartę że wyjeździłeś godziny ,a jak było na prawdę to ty wiesz najlepiej.Instruktor jest czysty , w dokumentacji ośrodka wszystko się zgadza. Teraz nie musisz od nich(OSK) mieć żadnych dokumentów idziesz do dowolnej szkoły nauki jazdy i robisz szkolenie uzupełniające.Jest jeszcze problem z dokumentem tzw.,,profilem kandydata na kierowcę"czy go zakładałeś i czy został zaktualizowany .

Nowy użytkownik

Panowie sprawa ma się tak:
    -Zdałem egzamin teoretyczny w WORDZIE 19-11-2013, ale nie dostałem żadnego zaświadczenia o tym.
    -Nie, nie zdawałem żadnego, ani na żaden egzamin praktyczny nie byłem zapisany.
    -W domu nie mam żadnych papierów związanych z prawem jazdy.
    Nie wiem gdzie one mogą być, bo nie znam się na tym. Zakładając, że miał je mój instruktor z góry możemy założyć, że już ich nie ma.
    -Odnośnie tego profilu, to niestety, ale kompletnie nie mam pojęcia o czym mówisz i co to jest.
    Czy jesteście Panowie w stanie stwierdzić gdzie są moje papiery niezbędne do przystąpienia do egzaminu państwowego praktycznego?
    No, więc co robić dalej ?
    Ostatnio edytowane przez AchCoZaDzien ; 22-02-2014 o 19:45

Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

AchCoZaDzień napisał:
    -Zdałem egzamin teoretyczny w WORDZIE 19-11-2013, ale nie dostałem żadnego zaświadczenia o tym.
    Nie ma to znaczenia, że nie dostałeś wydruku z egzaminu teoretycznego. Masz ważną teorię do 18 maja 2014 r. Jeśli do tego dnia nie zaliczysz egzaminu praktycznego, wówczas będziesz musiał jeszcze raz podchodzić do egzaminu praktycznego, gdyż wynik egzaminu teoretycznego ważny jest tylko przez okres 6 miesięcy.
    -Nie, nie zdawałem żadnego, ani na żaden egzamin praktyczny nie byłem zapisany.
    To zapisz się na szkolenie uzupełniające w dowolnie wybranym przez siebie OSK i jak Twój nowy instruktor stwierdzi, że jesteś już dobrze przygotowany do egzaminu, możesz się zapisać na egzamin praktyczny.
    -W domu nie mam żadnych papierów związanych z prawem jazdy.
    Nie musisz mieć.
    Nie wiem gdzie one mogą być, bo nie znam się na tym.
    Wszystko jest w porządku. Twoje dokumenty są w WORD.
    -Odnośnie tego profilu, to niestety, ale kompletnie nie mam pojęcia o czym mówisz i co to jest.
    Profil Kandydata na Kierowcę to taki dokument dzięki któremu możesz zapisać się na kurs, a później na egzamin państwowy na prawo jazdy.
    Ciebie to nie dotyczy gdyż zaczynałeś kurs przed 19 stycznia 2013 r.
    Czy jesteście Panowie w stanie stwierdzić gdzie są moje papiery niezbędne do przystąpienia do egzaminu państwowego praktycznego?
    Są w WORD.
    No, więc co robić dalej ?
    Przygotować się do egzaminu i zapisać się na egzamin państwowy.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Tarnów

Ksu
    Co ty opowiadasz !!!! Jakie szkolenie uzupełniające !!! piszesz tak jakby było obowiązkowe !!! a ono jest jak się kursantowi zachce !!
    A instruktor już stwierdził że się nadaje na egzamin !!!
    Marketingowiec KSU.

AchCoZaDzien

Jak na egzaminie państwowym zdałeś teorię , to wszystkie niezbędne do egzaminu papiery musiały być w WORDZIE.
    Jak chcesz iść na praktyczny egzamin to się na niego zapisz.
    Idziesz do WORDU i ustalasz termin.
    Jak chcesz przed egzaminem pojeździć to w obojętnie jakiej szkole cię przyjmą na jazdy.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    kuj-pom

No i właśnie te jazdy będą szkoleniem uzupełniającym.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Tarnów

To zapisz się na szkolenie uzupełniające w dowolnie wybranym przez siebie OSK i jak Twój nowy instruktor stwierdzi, że jesteś już dobrze przygotowany do egzaminu, możesz się zapisać na egzamin praktyczny.
    No pewnie że takie szkolenie nazywa się uzupełniające.
    Tego nie kwestionuje.
    Kwestionuje radę że musi się zapisać na szkolenie uzupełniające i instruktor ma stwierdzić że jest dobrze przygotowany..... to wtedy może się zapisać na egzamin.

Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

Reeds ale to szkolenie uzupełniające jest sugestią Kopana i ono jest przecież lepsze od zasugerowanego szkolenia uzupełniającego przeze mnie pomimo że to takie samo szkolenie. Wiesz przecież jak jest.
    Może Kopan wolałby inne nazewnictwo np. jazdy doszkalające czy coś w tym rodzaju. Może o to chodzi. Nie wiem...
    kopan napisał:
    Ksu
    Co ty opowiadasz !!!! Jakie szkolenie uzupełniające !!! piszesz tak jakby było obowiązkowe !!! a ono jest jak się kursantowi zachce !!
    Czy Ty czytałeś pierwszy post AchCoZaDzien?
    Czy ja gdzieś napisałem, że szkolenie uzupełniające jest obowiązkowe?
    kopan napisał:
    A instruktor już stwierdził że się nadaje na egzamin !!!
    Jasne. Po 20 godzinach jazdy i zapewne bez egzaminu wewnętrznego.
    Tu masz cytat AchCoZaDzien bo gdybyś to przeczytał to byś głupot nie pisał.
    AchCoZaDzien
    18 urodziny miałem w sierpniu 2012r. We wrześniu zacząłem prawo jazdy (kasa zapłacona w ratach, wykłady odbyte, badania lekarskie podbite) No to jeździmy... wyjeździłem chyba z 20h.
    20 z 30 obowiązkowych. Na pewno jest przygotowany do egzaminu.
    kopan napisał
    Marketingowiec KSU.
    Jak dziecko jesteś.
    kopan napisał:
    Jak na egzaminie państwowym zdałeś teorię , to wszystkie niezbędne do egzaminu papiery musiały być w WORDZIE.
    Jak chcesz iść na praktyczny egzamin to się na niego zapisz.
    Idziesz do WORDU i ustalasz termin
    Po co powtarzasz to samo o czym ja już napisałem? Piszesz tylko po to by coś napisać?
    kopan napisał:
    Jak chcesz przed egzaminem pojeździć to w obojętnie jakiej szkole cię przyjmą na jazdy.
    Kopan a jak te jazdy się nazywają?

Kopan czy wniosłeś coś nowego do tematu? Czy napisałeś coś czego ja bym nie napisał? Czy ja gdzieś napisałem coś co jest nie zgodne z prawdą? Jeśli tak to proszę byś zacytował tę część mojej wypowiedzi gdzie napisałem nie prawdę.
    Ktoś założył temat bo nie wie co dalej zrobić by zdobyć uprawnienia do kierowania pojazdem, a Ty zamiast pomóc lub jeśli wszystko zostało napisane, nie odzywać się, to siejesz tylko zamęt robiąc osobiste wycieczki w stosunku do mojej osoby.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Tarnów

Gościu niech ci tłumacz przetłumaczy mój poprzedni wpis !!

Daruj sobie te 20 z 30 godzin bo formalnie AchCoZaDzien w papierach wyjeździł 30 h i zdał egzamin wewnętrzny, zdał państwowy egzamin teoretyczny i jak się mu zachce może sobie pójść na szkolenie uzupełniające .

A ty wypisujesz że musi iść !!!!! i jakiś instruktor ma stwierdzić że nadaje się na egzamin !!!
    Bzdury pleciesz i nawet sprawy sobie z tego nie zdajesz.

Gość ma problem bo ten jego instruktor zostawił mu godziny jazdy a teraz się wypiął d...ą.
    Ale ten jego instruktor wystawił d...ę - bo sfałszował dokumenty.

Jak tam między nimi było to oni wiedzą.
    Ten jego instruktor to nie "Matka Teresa", więc sprawa śmierdząca, a AchCoZaDzien ten smrodek po Internecie rozsiewa.
    Ostatnio edytowane przez kopan ; 23-02-2014 o 18:15

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia