Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Hybrid View

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Nowy użytkownik

Ważność kursu

Witam.

4 lata temu zrobiłem kurs, przystąpiłem do egzaminu i go nie zdałem. Jak teraz wygląda moja sytuacja?

Czy musze ponownie zrobic caly kurs ? Czy od razu egzamin?

Dziekuje i pozdrawiam!

Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

Twój kurs jest ważny. Kursy ukończone od 1 lipca 1998 r. są ważne. Musisz tylko zorientować się gdzie znajdują się Twoje dokumenty, a prawdopodobnie znajdują się w Starostwie. Jeśli są w Starostwie to musisz poprosić o przesłanie ich do WORD, a następnie możesz przystąpić do egzaminu państwowego.

Witam, po ustaleniu gdzie znajdują się dokumenty, a najpewniej będą w WORD gdzie nie udało się zdać egzaminu, udać się do lekarza i zrobic badania lekarskie, ponieważ badania ważne są jedynie 12 miesięcy

Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

WW.....MOTO napisał:

Witam, po ustaleniu gdzie znajdują się dokumenty, a najpewniej będą w WORD gdzie nie udało się zdać egzaminu,
    Raczej w WORD nie będą, gdyż zgodnie z § 39 ust.2 pkt lit.a rozporządzenia w sprawie egzaminowania (...) powinny być przesłane do organu wydającego prawo jazdy w terminie 3 dni po dniu, w którym osobie egzaminowanej upłynął okres 1 roku od dnia ostatniego przystąpienia przez nią do egzaminu państwowego, a wynik egzaminu był negatywny.
    udać się do lekarza i zrobic badania lekarskie, ponieważ badania ważne są jedynie 12 miesięcy
    A tę rewelację skąd wytrzasnąłeś?
    P.S.
    W Warszawie też tak cienko z ludźmi, że się tu reklamujesz?

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia