Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5
    Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Bydgoszcz

EGZAMIN WEWNĘTRZNY

Witam od niedawana jestem instruktorem, mam pytania co do egzaminu wewnętrznego. Co zrobić gdy kursant np przy Zielonym świetle dla pieszych wjechał na nie,a z drugiej pieszy już wdepna na przejscie oblać go?? Czy dac mu drugą szansę?? Jest takie coś jak pierwsza próba i druga?? Jak to wygląda za co oblewacie na wewnętrznych. Czy jest tak,ze już nie moze zagasnąc na mieście raz?? Proszę o podpowiedzi. Pozdrawiam
    Jeździj tak jakbyś chciał,aby robiły to Twoje dzieci...

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Warszawa

witam z tego co mi wiadomo silnik raz może zgasnąć, a tak wogóle dlaczego ten kursant wjechał na przejście dla pieszych skoro piesi mieli zielone światło z tego wnioskuję że on miał czerwone, czyli jest to przejechanie na czerwonym świetle.

Od dawna na forum

Może po prostu skręca w drogę poprzeczną.
    Nie jest ważne, czy piesi mają zielone i czy ktoś wjechał na przejście czy nie. Ważne jest, czy ustąpił pierwszeństwa pieszym.
    Za co oblewamy na wewnętrznych? Za odpowiednią ilość błędów popełnionych błędów podczas jazdy.
    Silnik może sobie gasnąć, nie można natomiast utrudniać ruchu innym kierującym.

Użytkownik
    Mieszka w
    Wejherowo - Pomorskie

Jeśli w czasie egzaminu wewnętrznego kursant popełni błąd nawet taki w którym musimy interweniować to taki delikwent dalej prowadzi pojazd. Nie możemy mu przerwać jazdy i wracać do ośrodka za kierownicą.
    Jakie są kryteria? Takie jak opisane w charakterystyce absolwenta kursa, a taką charakterystykę każdy instruktor powinien znać.
    Jeśli chodzi o mnie to niezrozumienie zasad poruszania się po drodze i brak znajomosci przepisów dyskfalifikuje kursanta z egzaminu. O takich słabostkach informuje już w trakcie jazd szkoleniowych aby wiedział, że są jeszcze braki w jego wiedzy lub umiejętnościach i miał czas się poprawić.

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Wołomin

Re: EGZAMIN WEWNĘTRZNY

Z tego co mi wiadomo to na egzaminie wew. obowiązują takie same kryteria jak na państwowym , z tym że na państwowym po takim naruszeniu przepisów (tabela 12 załącznika nr 5 do rozporządzenia) egzamin jest przerwany - wynik negatywny, natomiast na wew. egzamin jest kontynuowany - wynik negaztywny.

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia