Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 35
    Nowy użytkownik

jednak od stycznia 2015r

http://www.szkola-jazdy.pl/aktualnosci/single/id/2236

wychodzi na to, że poprawka zgodnie z którą możliwe będzie przystępowanie do egzaminu państwowego bez konieczności odbycia przez kandydata na kierowcę części teoretycznej szkolenia w ośrodku szkolenia kierowców wejdą w życie od 1 stycznia 2015 r.

Nowy użytkownik

http://orka.sejm.gov.pl/proc7.nsf/ustawy/1957_u.htm
    prezydent podpisał

teoria będzie nieobowiązkowa, ale pierwszą pomoc i tak będzie trzeba przeprowadzać. Teraz kursanci będą przychodzić w różnych terminach i do każdego indywidualnie będę musiał robić zajęcia z pierwszej pomocy?

Od dawna na forum

Jak nie będzie trzeba tego dokumentować to .... mogą mnie cmoknąć

Użytkownik

teoria będzie nieobowiązkowa, ale pierwszą pomoc i tak będzie trzeba przeprowadzać
    to przedsiębiorca ma trzymać (i opłacać) cały miesiąc salę wykładową dla przeprowadzenia 4 godzin pierwszej pomocy?
    ale się porobiło...
    mam nadzieję, że przyszli kierowcy nie dadzą się ogłupić i nie rzucą się na egzamin z teorii bez odpowiedniego przygotowania...
    1,5 % mówi samo za siebie, "ktoś" liczy na łatwy zysk...

Nowy użytkownik

Hmmmm....

A co z resztą zmian ?
    Dlaczego tak tylko teoria Was zainteresowała ?
    Parę szczegółów. Teorie będzie nie obowiązkowa - no ok ale przecież dalej może się ODBYWAĆ, ja tam u siebie będę dalej klepał teorię i wychodził z założenia że kursant za kółko wsiada wtedy jak ma pojęcie komu ustąpić na skrzyżowaniu

Mnie interesują bardziej inne kwestie.
    Możliwość zdawania na pojazdach OSK pod warunkiem "okamerowania" pojazdu.
    Status "Super OSK" dla danych kategorii.... (ehh trochę mi szkoda tych co autobusy pobrali....)
    Jawność bazy pytań

To są zmiany które według mnie są bardzo dobre....
    Słuchajcie ile w tym wszystkim prawdy ? Podobno prezydent podpisał i za miesiąc ma wchodzić w życie to wszystko ?

Od dawna na forum

A co nam da Super OSK dla danych kategorii? Co na tym zyska mały OSK z 1 autkiem na kat B?

Od dawna na forum
    Mieszka w
    kuj-pom

A czytaliscie rozporządzenie w sprawie badan lekarskich?Badanie na kierowcę 200zł.
    http://portalnaukijazdy.pl/pl/news/b...z-200-zl-3570/

Użytkownik

Teorie będzie nie obowiązkowa - no ok ale przecież dalej może się ODBYWAĆ, ja tam u siebie będę dalej klepał teorię i wychodził z założenia że kursant za kółko wsiada wtedy jak ma pojęcie komu ustąpić na skrzyżowaniu
    Jeżeli dobrze zrozumiałem intencje pomysłodawców to kursant przyjdzie do OSK po zdaniu teorii na egzaminie państwowym... nie rozumiem po co chcesz wtedy "klepać teorię"? I czy znajdą się na to chętni...

Jestem realistą i nie wierzę, by kursanci walili drzwiami i oknami na kurs z teorii w sytuacji, gdy nie będzie takiego obowiązku, oraz jawnej bazie pytań.
    I obym się mylił...

Od dawna na forum Avatar neoTz

Będzie jawna baza pytań i nie będzie obowiązku odbycia teorii w OSK czyli zacznie się wkuwanie na pamięć pytań i latanie na egzaminy do WORD'u.
    Bądźmy realistami - nikt nie będzie chciał siedzieć na teorii tylko od razu jeździć jak już będzie miał zdany egzamin z teorii a jeśli ktoś taki się znajdzie to dla szkoły nie będzie się opłacało prowadzić wykładów dla jednej czy dwóch osób, które to i tak nie wiadomo czy wytrwają do końca wykładów (kilka dni po kilka godzin). Także zajęcia z teorii wymrą śmiercią naturalną o ile znowu coś się w tej kwestii nie zmieni.

Nowy użytkownik

Cytat Napisał OSK_2 Zobacz post
    A co nam da Super OSK dla danych kategorii? Co na tym zyska mały OSK z 1 autkiem na kat B?
    Już miałem z rozpędu pisać że e-learning, ale po zastanowieniu to bez sensu

A ja się łudzę i żyję nadzieją że jednak będą chętni na zajęcia teoretyczne, przecież całkowicie inaczej można coś zrozumieć i przyswoić gdy ktoś na bieżąco tłumaczy i odpowiada na pytanie niż czytając książkę.
    Biorąc pod uwagę średnią ilość kursantów (u mnie około 25-40 osób miesięcznie) to mam nadzieję że te 10 osób będzie chodzić na wykłady.
    A tak na marginesie bardzo lubię prowadzić zajęcia teoretyczne

Poza tym pamiętam czasy kiedy było około 400 pytań i ludzie tak naprawdę mogli "olać" zajęcia teoretyczne ale tak czy siak się pojawiali w zdecydowanej większości

Czytam z niepokojem każdą zmianę jaka się teraz pojawia. Badania 200zł - rewelacja ! Ku*wa do tego jeszcze zróbmy egzaminy po 500 ! A jak jak poziom europejki cen to europejski do końca !
    Lada dzień prawo jazdy będzie tylko PRZYWILEJEM dla najbogatszych, a my gorączkowo będziemy się rozglądać za robotą

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia