Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Hybrid View

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Nowy użytkownik

pytania dotyczące testu

Czesc
    Mam dwa pytania 1 posiadając kat B prawa jazdy mogę poruszać się zespołem pojazdów o dmc łącznie 3500kg czy 4250kg zespołu pojazdów?? (wykładowca twierdził że 4250 ja nie znalazłem takiego zapisu w kodeksie)

2 pyta czy na egzaminie instruktorskim bywają pytania z budowy pojazdu czyli podzespoły itp...
    dzięki za odpowiedz

Od dawna na forum

Prawo jazdy kat B uprawnia do kierowania pojazdem do 3,5 t DMC. dodatkowo możesz jechać z przyczepka lekka do 750 kg.
    Więc jesli masz samochód o DMC 3,5 + przyczepke 750 kg to w tym szczególnym przypadku mozesz jechac zespolem pojazdów o DMC 4,25 t posiadając tylko prawo jazdy kat. B.

Pytan z budowy raczej nie ma, sa z obsługi czy techniki kierowania pojazdem. Ale to zależy od tego gdzie zdajesz, w kazdym miescie inna komisja uklada pytania.

pozdr

Użytkownik

Art. 88. 1. Dokumentem stwierdzającym uprawnienie do kierowania pojazdem silnikowym jest prawo jazdy określonej kategorii.
    2. Prawo jazdy uprawnia do kierowania:
    .
    .
    3) kategorii B:
    a) pojazdem samochodowym o dopuszczalnej masie całkowitej nieprzekraczającej 3,5 t, z wyjątkiem autobusu lub motocykla,
    b) pojazdem, o którym mowa w lit. a, z przyczepą o dopuszczalnej masie całkowitej nieprzekraczającej masy własnej pojazdu ciągnącego, o ile łączna dopuszczalna masa całkowita zespołu tych pojazdów nie przekracza 3,5 t,
    c) ciągnikiem rolniczym lub pojazdem wolnobieżnym;
    .
    .
    3. Prawo jazdy:
    .
    .
    3) kategorii A, B, B1, C, C1, D lub D1 - uprawnia do kierowania pojazdem w nich wymienionym z przyczepą lekką (której dopuszczalna masa całkowita nie przekracza 750 kg);

Nowy użytkownik

dzięki za odpowiedz widze że musze uważnie czytać kodek

pozdrawiam

Użytkownik
    Mieszka w
    Wejherowo - Pomorskie

Cytat Napisał norian
    Pytan z budowy raczej nie ma, sa z obsługi czy techniki kierowania pojazdem. Ale to zależy od tego gdzie zdajesz, w kazdym miescie inna komisja uklada pytania.

pozdr
    Pytania z budowy pojazdu są. Miałem takie (PORD Gdańsk). Musiałem opisać budowe tylnego mostu i zasade jego działania.

Nowy użytkownik

Cytat Napisał Bobik
    Cytat Napisał norian

pozdr
    Pytania z budowy pojazdu są. Miałem takie (PORD Gdańsk). Musiałem opisać budowe tylnego mostu i zasade jego działania.
    To mnie nie pocieszyłeś bo mechanikiem samochodowym nie jestem a egzamin instruktorski mam przed sobą

pozdro

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza

Ja również jestem zaskoczony, nie spodziewałem się pytań z zakresu mechaniki,...mam cichą nadzieję, że to pojedynczy przypadek takiego pytania i w Katowicach się nie pojawi...ehhh Pozdrawiam!!!

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    WROCŁAW

We wrocklu nie było takich pytań, dotyczących części pojazdów na szczęście dla kobiet....

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia