Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 57
    Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

eMx napisał:
    Wiedza i tak nie pomogła w udzieleniu prawidłowej odpowiedz ...
    Niestety masz rację, wiedza wręcz zaszkodziła. Gdyby nie świadomość i wiedza że na przejściu i bezpośrednio przed przejściem zabrania się wyprzedzania, to odpowiedź byłaby taka jakiej oczekiwał autor pytania.
    slowdzerson napisał:
    I jak tu kursant ma zdać egzamin teoretyczny.
    Wiesz to są tylko pytania przykładowe (na szczęście) które układał jakiś tam Pan Zbysio po to by trochę zarobić kaski, a i przy okazji jest możliwość/istnieje szansa że i kursant się czegoś nauczy, ale to tylko tak przy okazji. Najważniejsza jest kasa.
    Ja mam cały czas nadzieję że na egzaminie państwowym jednak nie ma takich tandetnych pytań.
    slowdzerson napisał:
    A Oni chcą jeszcze, żeby w pierwszej kolejności z marszu zdać egzamin teoretyczny w WORD..., pytam się jak?
    To proste. Na metodę: " spróbuję, może się uda" , a za którymś tam razem rzeczywiście może się uda. Będą więc trafiać do nas na kurs osoby nie mające podstawowej wiedzy, więc oprócz jazdy trzeba będzie wykładać teorię w samochodzie podczas jazdy.
    OSK_2 napisał:
    Czyli miałem racje TAK
    TAK. Miałeś rację . Można wyprzedzać na przejściu i bezpośrednio przed przejściem- wg autora pytania oczywiście

Od dawna na forum

Autor miał na myśli że możesz ale po przejechaniu przejścia dla pieszych...tam nie jest napisane że teraz już przed przejściem....nie mówie że to dobrze napisane pyt ale tak wychodzi.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    DZG

Cytat Napisał OSK_2 Zobacz post
    Autor miał na myśli że możesz ale po przejechaniu przejścia dla pieszych...tam nie jest napisane że teraz już przed przejściem....nie mówie że to dobrze napisane pyt ale tak wychodzi.
    Właśnie o to chodzi, że nie wiemy co autor miał na myśli.
    I dlatego odpowiadamy wg. przepisów...
    A po naszej odpowiedzi dowiadujemy się dopiero co autor mial na myśli, niestety...

Od dawna na forum

My to pół biedy jak to się mówi, ale co z Kursantem?!

Mieszka w
    Podlasie

slowdzerson napisał:
    Właśnie o to chodzi, że nie wiemy co autor miał na myśli.
    I dlatego odpowiadamy wg. przepisów...
    A po naszej odpowiedzi dowiadujemy się dopiero co autor mial na myśli, niestety...
    Taka właśnie sytuacja nie powinna mieć miejsca.
    Pytanie i jego odpowiedź nie powinna budzić wątpliwości, a sytuacja przedstawiona na filmie czy zdjęciu powinna być jasna i przejrzysta również nie budząca żadnych wątpliwości co do miejsca tyczącego się zadanego pytania.
    Być może "stop klatka" była zrobiona za wcześnie. Gdyby była zrobiona za przejściem dla pieszych, to powiedzmy że odpowiedź "TAK" byłaby prawidłowa.
    Forma pytania też nie jest do końca prawidłowa, ale powiedzmy że by uszła.

Mieszka w
    Podlasie

Kolejne pytanie.
    Jaką odpowiedź jako prawidłową zaznaczylibyście?
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Zdjęcie0117.jpg
Wyświetleń:	365
Rozmiar:	101.2 KB
ID:	236  

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Podlaskie

Nie mogę rozpoznać jaki tam jest znak. Zakładam, że autobus stoi na przystanku, więc zaznaczyłbym, odpowiedź NIE. Przy wyprzedzaniu zaznaczyłby TAK.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    DZG

Nie mogę rozkminić tego zdjęcia.
    Po swojej lewej stronie autobus ma linie krawedziowa przerywana? I stoi na lini wyznaczającej pas postojowy? Czy to jest jakas zatoka? Troche duzo tam tych lini A w oddali widać znak STOP?
    Ja bym dał TAK

Mieszka w
    Podlasie

Tam jest znak B-20- "Stop".

eMx napisał:
    Zakładam, że autobus stoi na przystanku, więc zaznaczyłbym, odpowiedź NIE.
    Dobrze zakładasz. Autobus stoi na przystanku i ma włączony prawy kierunkowskaz. Po zatrzymaniu się w autobusie raz mignęły światła awaryjne i akcja filmu się zatrzymała.
    Nie jest to ani autobus szkolny, ani przewożący zorganizowaną grupę dzieci lub młodzieży w wieku do 18 lat więc też zaznaczyłem odpowiedź NIE.
    Oczywiście był to błąd. Prawidłowa odpowiedź wg autora pytania to TAK.
    Kombinowałem na różne sposoby, że może jest tam skrzyżowanie, ale nie widać go. Z resztą pytanie nie dotyczy skrzyżowania tylko przejazdu obok autobusu tzw. liniowego.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    DZG

Ja od razu zaznaczyłbym TAK, ale to dlatego, że w wiekszości pytań jest zawarte hasło szczególna ostrożność i w wiekszości pytań trzeba ją zachować i to mnie na to pokierowało

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia