Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 43
    Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

Tutaj chyba nie mieli znaku C-8

Ale jak stąd wyjechać, jeśli faktycznie droga jest bez przejazdu? Chyba tylko tyłem...

Użytkownik
    Mieszka w
    slask

Absurd drogowy

TO zdjecie zrobilem dzis jeżdżąc z kursantem jedną z przykładowych tras egzaminacyjnych niedaleko WORD KATOWICE.Dziwne oznakowanie,bo jadąc drogą z pierwszeństwem mam pierwszeństwo natomiast znak D52 -KONIEC STREFY RUCHU nakazuje mi ustąpić pierwszeństwa gdyż jestem włączającym sie do ruchu....to mam pierwszenstwo czy nie?))) komentarz zostawiam dla Was..kolejny absurd
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	1901555_622628601144315_945411017_n.jpg
Wyświetleń:	181
Rozmiar:	36.0 KB
ID:	256  

Od dawna na forum Avatar silvox
    Mieszka w
    malopolskie

@pawflusio - wystarczy zamienic słupki miejscami i będzie w porzo..

Nowy użytkownik

Ja dziś przeczytałem, że w trójmieście co 1000 m będą fotoradary (jeśli chodzi o główną ulicę)... Przecież to jest jakas gruba przesada i wielkie nieporozumienie....

Nowy użytkownik

Cytat Napisał cyklop554 Zobacz post
    Ja dziś przeczytałem, że w trójmieście co 1000 m będą fotoradary (jeśli chodzi o główną ulicę)... Przecież to jest jakas gruba przesada i wielkie nieporozumienie....
    Niestety, też o tym słyszałem. Na szczęście podobno jeszcze nie mogą ich włączyć, ale to tylko kwestia czasu... I znów wyciągają od nas kase takimi metodami ;/

Nowy użytkownik

Niby te fotoradary mają być w ramach systemu usprawniającego przejazd w miescie i przeciwdziałać korkom. A jak na moj gust, to jest to grubymi nićmi szyte...

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Warszawa

Niestety... Polska takim dziwnym krajem jest ;/ Budowa tego systemu jest dość droga, więc dodatkowo będzie trzeba jakoś odkuć sobie to wszystko...

Nowy użytkownik

E tam, przesadzacie. Wystarczy jeździć według przepisów i wszystko będzie ok...

Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

pawflusio napisał:
    .Dziwne oznakowanie,bo jadąc drogą z pierwszeństwem mam pierwszeństwo natomiast znak D52 -KONIEC STREFY RUCHU nakazuje mi ustąpić pierwszeństwa gdyż jestem włączającym sie do ruchu....
    Pierwszeństwa ustępujesz nie ze względu na znak D-53, tylko ze względu na przepisy ustawy prawo o ruchu drogowym, a konkretnie ze względu na art.17. ust.1 pkt 1.
    Skoro jednak został umieszczony znak D-1 z tabliczką T-6a, to wówczas stosujemy się do znaków drogowych mimo iż z przepisów ustawy wynika inny sposób zachowania niż nakazany przez te znaki.
    Art.5 ust.1 K.D.
    "Uczestnik ruchu i inna osoba znajdująca się na drodze są obowiązani stosować się do poleceń i sygnałów dawanych przez osoby kierujące ruchem lub uprawnione do jego kontroli, sygnałów świetlnych oraz znaków drogowych, nawet wówczas, gdy z przepisów ustawy wynika inny sposób zachowania niż nakazany przez te osoby, sygnały świetlne lub znaki drogowe"
    pawflusio napisał:
    to mam pierwszenstwo czy nie?)))
    Masz.
    Aczkolwiek oznakowanie jest nietypowe dla takich miejsc.
    pawflusio napisał:
    TO zdjecie zrobilem dzis jeżdżąc z kursantem jedną z przykładowych tras egzaminacyjnych niedaleko WORD KATOWICE.
    I jak WORD Katowice to interpretuje?

Użytkownik
    Mieszka w
    slask

Przestali tam jezdzic bo egzamin powinien byc przeprowadzany na drodze publicznej a strefa ruchu niekoniecznie jest droga publiczna wiec zeby nie bylo niedomówień to WORD KATOWICE tam nie egzaminuje.

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia