Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5
Temat: PKK z innego OSK
Hybrid View
-
19-07-2014, 22:04 #1Od dawna na forum
- Mieszka w
- kuj-pom
PKK z innego OSK
Niedawno przyszła do nas kobieta z innego osk. Wyjeździła tam 30h + 10h dodatkowych. Nie zaliczyli jej egz wewnętrznego. Zabrala dokumenty, czyli PKK i przyszla do naszego OSK. Sciągnęłam profil, ale on jest pusty, jakby byla nowym kursantem. Co i jak ja mam teraz wypełnic? Przecież nie moge wypełnić teorii, którą ona miala we wrześniu zeszłego roku? A jak zaktualizować profil bez wszystkich danych? Ma ktos jakiś pomysł?
-
20-07-2014, 23:44 #2
reeds napisała:
Ty widzisz go jako pusty, ale w Portalu Starosty wygląda już zupełnie inaczej i nie jest pusty, jeśli tamten OSK zrobił zgłoszenie w formie elektronicznej. Jeśli zgłoszenie było robione w formie papierowej, to faktycznie jest pusty ze względu na brak aktualizacji profilu i negatywnego wynik egzaminu wewnętrznego.Sciągnęłam profil, ale on jest pusty,
reeds napisała:
Z tego co się orientuję, to zgłoszenia robisz w formie elektronicznej. Nie mam wersji rozszerzonej Portalu więc nie wiem, czy da się tam zgłosić samą praktykę. Jeśli się da, to zgłoś samą praktykę. Ja robię zgłoszenie w formie papierowej i w takiej sytuacji zgłaszam tylko rozpoczęcie, a w zasadzie kontynuację szkolenia z tej części szkolenia, która odbywa się w moim OSK, czyli tylko z części praktycznej.Co i jak ja mam teraz wypełnic?
reeds napisała:
Zgadza się. W Harmonogramie nie możesz.Przecież nie moge wypełnić teorii, którą ona miala we wrześniu zeszłego roku?
reeds napisała:
Masz przecież podkreśloną i podpisana przez kierownika OSK kartę przeprowadzonych zajęć. Tam masz wszystkie informacje niezbędne do aktualizacji PKK. Kartę z tamtego OSK podpinasz pod kartę wydaną w OSK Twojej koleżanki. Obie karty stanowią całościowe szkolenie.A jak zaktualizować profil bez wszystkich danych?
Pamiętaj, że w takiej sytuacji w Twojej KEOS datą rozpoczęcia szkolenia będzie w tym przypadku data pierwszych zajęć praktycznych w OSK w którym pracujesz, natomiast datą rozpoczęcia szkolenia którą wpiszesz przy aktualizacji PKK, będzie data pierwszych zajęć teoretycznych z poprzedniego OSK. Jeśli chodzi o zajęcia praktyczne, to w KEOS OSK w którym pracujesz wpisujesz liczbę godzin zajęć praktycznych, które odbyły się w OSK w którym pracujesz, ale w aktualizacji PKK wpisujesz sumę godzin z poprzedniego OSK i z OSK w którym pracujesz. Czyli 40 godzin z poprzedniego OSK plus godziny wyjeżdżone z Tobą.
-
21-07-2014, 20:37 #3Użytkownik
-
22-07-2014, 22:03 #4
Marta79 napisała:
Jeśli ktoś ma ukończone szkolenie podstawowe, to ma już zaktualizowany PKK, który najczęściej jest już pobrany przez WORD, w skutek czego jest też już zablokowany, więc technicznej możliwości pobrania PKK nie ma, choć zgodnie z przepisami prawa powinniśmy go pobrać.Czy przy szkoleniu uzupelniajacym na koniec szkolenia pkk się zwraca czy aktualizuje?
Jeśli dało Ci się pobrać PKK, to znaczy, że ktoś robił kurs na starych zasadach i WORD przesłał dokumenty do Starostwa. Teraz żeby ponownie zarejestrować się na egzamin, Starostwo musi takiej osobie wygenerować PKK. Nie wiem, czy właśnie taki PKK pobrałaś. Jeśli tak, to po ukończonym szkoleniu musisz zwrócić PKK. Aktualizować nie możesz, bo ta osoba ma już wydane zaświadczenie o ukończeniu szkolenia na starych zasadach, czyli w wersji papierowej.
Marta79 napisała:
Osoba jest z PKK, czy bez?Jak sprawdzić czy ktoś miał wcześniej skończone szkolenie podstawowe na starych zasadach? Nie mam rozszerzonej wersji portalu.
-
26-07-2014, 19:38 #5Od dawna na forum
- Mieszka w
- kuj-pom
Nie chce zakłądać nowego tematu,a mam pytanie odnośnie zmiany danych w PKK. Mam kursantkę, która wychodzi za mąż w trakcie kursu,czyli zmiana nazwiska,oraz zmiania adres zamieszkania. Gdzie ma zgłosić zmianę danych? Do starego starostwa, gdzie wyrabiała PKK, czy może tam,gdzie będzie miala nowy meldunek?

Odpowiedź z cytatem

Bookmarks