Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6
    Nowy użytkownik

Spotkania w starostwach odnośnie szkół nauki jazdy - czy muszą być przeprowadzane?

Witam serdecznie. Na wstępnie zaznaczę że nie znalazłem takiego lub podobnego tematu i nie wiem czy napisałem go w odpowiednim dziale więc proszę o przeniesienie jeżeli coś jest nie tak.

Mam pytanie odnośnie tego czy Starostwo Powiatowe ma obowiązek robić jakieś spotkania z właścicielami szkół nauki jazdy? zwłaszcza gdy są wdrażane jakieś zmiany np odnośnie dnia 19 stycznia? Czy jest to ich indywidualna sprawa że zrobią lub nie zrobią? Jakiś przepis to reguluje? Wie ktoś może coś na ten temat? Będe wdzięczny za pomoc.

pozdrawiam

Od dawna na forum

Nic takiego nie ma z tego co wiem, jak masz pytanie to musisz się zgłosić do nich....albo jak muszą to oni Cie wezwą.

Nowy użytkownik

Rozumiem. A jak to się ma do ich obowiązków wobec szkół jazdy? Jest to gdzieś napisane? zaznaczone lub regulowane jakimiś przepisami? Co mogą i co muszą wobec szkół jazdy?

Od dawna na forum

Z życia wiem że jak wchodzą zmiany to masz/mamy jako OSK się do nich stosować wg. Ustaw i tyle. Jak coś jest nie tak to poinformują: jak mała sprawa to zadzwonią/napiszą , jak duża to ....kontrola

Nowy użytkownik

Znaczy to że ośrodek ma znać ustawę to wiem z tym że interesuje mnie co powinno należeć do ich obowiązków względem szkół jazdy bo nie są tylko od kontrolowania. To oni są dla nas nie my dla nich, jeżeli ich praca ogranicza się tylko do kontroli to uważam że jest to chore dlatego też przeglądam internet i ustawy odnośnie tych darmozjadów ale niestety nic nie moge znaleźć dlatego też postanowiłem napisać tutaj, być może wspólnymi siłami coś uda się wyszukać.

Od dawna na forum

Niestety.... tylko kontrolować mają .... a my im całą reszte: zgłaszanie nowych, potem wew. potem koniec kursu... jak zapytasz o coś to najczęściej albo on nie wie albo "wszystko jest w ustawie i rozporządzeniach" taka Polska właśnie

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia