Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 9 z 13 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 125
    Nowy użytkownik

[IMG]E:\Desktop\RONDO\rondo-Model1[/IMG]
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	rondo-Model1.jpg
Wyświetleń:	367
Rozmiar:	90.3 KB
ID:	290  

Od dawna na forum Avatar bonifacy

Znaki poziome muszą być zgodne z pionowymi i masz rację, że stosujesz się do nich. Czy to do linii i strzałek na jezdni, czy tablic F-10/11.
    Sygnalizacja świetlna nie znosi żadnych znaków, oprócz regulujących pierwszeństwo przejazdu. Chociaż sama sygnalizacja również nie reguluje PP, a jedynie otwiera lub zamyka ruch dla odpowiednich kierunków.
    Domyślam się, że jechałeś "czerwonym" samochodzikiem? Twoja racja, bo jesli "żółtkiem", to...

Nowy użytkownik

specjalnie nie podawałem jak pokonywałem skrzyżowanie ale potwierdzam czerwony.

Nowy użytkownik

Osobiście pojechałbym jak czerwony, ale to skrzyzowanie mnie troszke zaskoczyło, nie ma tam znaku C-12? i nie ma zadnych znaków po pierwszym zjezdzie? na wysokości świateł?

Od dawna na forum Avatar bonifacy

Cytat Napisał Danielb Zobacz post
    ... nie ma tam znaku C-12?
    Ma,https://www.google.pl/maps/@52.25407...okeQ!2e0?hl=pl ale nie ma to żadnego znaczenia. Nawet gdyby nie było tam C-12+A-7,to tym bardziej nie można pojechać z prawego w lewo.
    ...i nie ma zadnych znaków po pierwszym zjezdzie? na wysokości świateł?
    Wcale nie muszą być. Znaki F-10 dotyczą całego skrzyżowania, a nie poszczególnych jego części. To we Wrocławiu jest inaczej, bo to sugeruje, że poszczególne wloty, to osobne skrzyżowania, co nie jest prawdą.

Nowy użytkownik

Jak wygląda skrzyżowanie można sprawdzić na Google (2013) znaki C-12 i A-7 są bo w razie awarii zasady są jak na skrzyżowaniu z ruchem okrężnym, przyznaje się, rzadko widuje skrzyżowanie z na którym powtarzany jest znak F-10. Myśle, że powtarzanie znaku kierunek na pasach ruchu po wjeździe na skrzyżowanie przynosi więcej szkody. Ostatni przypadek jaki znalazłem w sieci to kierowca Andrzej W. 28 kwietnia 2011 został uwolniony od winy, walczył i udowadniał policji o swoich racjach przez 1,5 roku (6 rozpraw) wygrał. Układ pasów na jezdni był inny ale problem ten sam policja uważała , że obowiązuje wyższość pasów ruchu nad znakami kierunek jazdy. Nauka poszła w las.

Nowy użytkownik

jeśli chodzi o moją sprawę to oczywiscie jest nastepna rozprawa ale termin dostane pocztą. materiał wideo został skasowany po 5 miesiacach. i dopiero teraz beda powolywać biegłego.

Nowy użytkownik

czy w twoim przypadku kierowca przyznał się, jak poruszał się na skrzyżowaniu

Nowy użytkownik

mam termin początek lutego

Nowy użytkownik

nie, powiedzial ze nie jechal ze mna rownolegle, tylko ze wjezdzal na rondo. ale mysle sobie ze biegły ogarnie temat od dwóch opcji jazdy i uzna jego winnego bo przeciez nawet jak wjezdza na rondo to poiwnien ustapic pierwszenstwa pojazdom na rondzie. Dziwna sprawa sie robi a ja irytuje ze to tak przeciagane jest

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia