Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3
    Od dawna na forum
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza

Praktyki Instruktorskie...

Witam, chciałem Was zapytać jak wyglądają praktyki instruktorskie (tzn. są to praktyki w formie obserwatora czy też kursanta?, czy jedno i drugie?), ile godzin trwają (kategoria B) oraz jakie zaświadczenia/dokumenty są potrzebne by odbyć takie praktyki w OSK wybranym przez siebie, by móc dostarczyć je do Ośrodka gdzie uczęszczam na kurs instruktorski (zaświadczenie o prowadzeniu działalności gospodarczej takiego ośrodka?)

Pozdrawiam

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Bydgoszcz

Cześć Seba,

spokojnie, wszystkiego się dowiesz od swojego organizatora kursu. Jak powinno być możesz sobie poczytać w
    Dzienniku Ustaw z dnia 31 pażdziernika 2005 r. Nr 217, tam jest wszystko napisane, jak takie praktyki mają wyglądać, ile godzin, gdzie itd. W praktyce jest to różnie, w zależności od ośrodka. Z tego, co wiem, kursanci nie muszą sami szukać sobie OSK na praktyki, tylko jednostka szkoląca kieruje na praktyki instruktorskie. Może gdzieś jest inaczej, ale jak dotąd, z opowieści znajomych, nie spotkałam się z inną praktyką.

Pozdrawiam
    Dominika
    Jeżeli Pan zechce i będziemy żyli, zrobimy to lub owo. (Jk 4, 13-17)

Banned

Praktyk instruktorskich na kat B musisz mieć 84 godziny dziennik Ustaw 217 poz 1834 tabela numer 1 i 2. co do organizacji odpowiada za nie kierownik ośrodka w który robisz kurs

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia