Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3
Hybrid View
-
02-12-2015, 18:39 #1Nowy użytkownik
Wydanie prawa jazdy w dniu urodzin ?
Witam 23.11.2015 roku zdałem prawo jazdy ,lecz musze czekać do 9 grudnia bo wtedy mam swoje 18 urodziny .Problem tkwi w tym że uiściłem opłatę za wyrobienie prawa jazdy w poniedziałek (100 zł 50 gr) i mam do was pytanie . Tworzenie prawa jazdy zaczną od momentu gdy zapłaciłem za wyrobienie prawa jazdy czy od mojej daty urodzin ?
2. Pytanie Czy jeśli zdałem egzamin , zaplaciłem za wyrobienie prawa jazdy to jestem już w rejestrze policji (gdyby mnie złapali bez prawa jazdy?) ?
3.Czy właśnie jakbym jezdził i by mnie złapali a nie ukończyłem 18 lat coś mi grozi ?
Pozdrawiam.
-
02-12-2015, 22:55 #2
Witam.
To drugie. W dniu osiągnięcia przez Ciebie minimalnego wieku starosta może złożyć zamówienie na produkcję dokumentu prawa jazdy.Tworzenie prawa jazdy zaczną od momentu gdy zapłaciłem za wyrobienie prawa jazdy czy od mojej daty urodzin ?
Nie, chyba że wcześniej w stosunku do Ciebie orzeczono środek karny w postaci zakazu prowadzenia pojazdów.2. Pytanie Czy jeśli zdałem egzamin , zaplaciłem za wyrobienie prawa jazdy to jestem już w rejestrze policji...
W centralnej ewidencji kierowców znajdziesz się wtedy, kiedy będziesz kierowcą, a więc kiedy zostanie wytworzony dokument.
Jako że masz ukończone 17 lat, to dostaniesz mandat karny w kwocie 500 zł.(gdyby mnie złapali bez prawa jazdy?)
Jak wyżej. Mandat karny w kwocie 500 zł.3.Czy właśnie jakbym jezdził i by mnie złapali a nie ukończyłem 18 lat coś mi grozi ?
Czekaj cierpliwie na dokument.
Pozdrawiam.
-
02-12-2015, 23:00 #3Nowy użytkownik

Odpowiedź z cytatem

Bookmarks