Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: PKK Problem

Nowy użytkownik

PKK Problem

Witam.

W Październiku 2013r. otrzymałem ze Starostwa Profil kandydata na kierowcę (PKK) złożyłem wtedy ważne badania oraz zdjęcie. Przejeździłem 30h po czym musiałem wyjechać za granicę do pracy, zrezygnowałem z dalszego zdawania, nie byłem w ogóle w WORD.

Moje pytanie jest takie:
    - chcę zdać prawo jazdy Kat. B w innym OSK niż wtedy, więc muszę udać się do poprzedniego OSK po Profil kandydata na kierowcę i wystarczy zanieść go do nowego OSK?

- od 2 tygodni zostały wprowadzone nowe przepisy ze zmianą zdjęcia, czy muszę donosić do Starostwa nowy typ zdjęć ?

Z góry dziękuję za pomoc

Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

Witam.
    Moje pytanie jest takie:
    - chcę zdać prawo jazdy Kat. B w innym OSK niż wtedy, więc muszę udać się do poprzedniego OSK po Profil kandydata na kierowcę i wystarczy zanieść go do nowego OSK?
    Jeśli nie masz swojego numeru PKK i ma go osk w którym się szkoliłeś, to musisz udać się po numer PKK i poprosić osk o zwrot "uwolnienie" PKK, wtedy kolejny ośrodek w którym będziesz się szkolił będzie mógł pobrać Twój PKK.
    - od 2 tygodni zostały wprowadzone nowe przepisy ze zmianą zdjęcia, czy muszę donosić do Starostwa nowy typ zdjęć ?
    Nie musisz.

Użytkownik
    Mieszka w
    dolnośląskie

Niby zdjęcia wymieniać nie musi, ale po egzaminie urząd wstrzyma wyrobienie dokumentu i wezwie do wymiany zdjęcia. We własnym interesie, by procedury nie przedłużać, lepiej to zrobić wcześniej.

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia