Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5
-
16-03-2016, 11:52 #1Nowy użytkownik
Błędne informacje w profilu kandydata na kierowcę
Witam. Dwa lata temu rozpocząłem kurs na prawo jazdy. Z powodów osobistych musiałem zrezygnować w połowie kursu. Dodam, że zapłaciłem instruktorowi 900 zł. Uczęszczałem na zajęcia teoretyczne i praktyczne (16 godzin jazdy). Od instruktora otrzymałem podpisany harmonogram zajęć, na które uczęszczałem. Zapewniał mnie, że będę mógł dokończyć kurs w innej szkole nauki jazdy. Okazało się dzisiaj, że w starostwie na moim profilu widnieje informacja o zakończonym kursie bez uczestnictwa na jakiekolwiek zajęcia. Instruktor nie powiadomił starostwa o lekcjach praktycznych oraz teoretycznych. Z tego powodu w nowym osk powiedzieli, że muszę rozpocząć i zapłacić za cały kurs od nowa. Moje pytanie brzmi jak mogę wyprostować zaistniałą sytuację, abym nie musiał płacić i przechodzić całego kursu od nowa? Czy instruktor może po tym czasie dokonać zmian na moim profilu? Czy w razie jeśli nie może zaktualizować informacji w starostwie to czy mogę odzyskać od instruktora wpłacone pieniądze skoro to on zawinił i nie powiadomił starostwa? Bardzo proszę o pomoc
-
17-03-2016, 13:22 #2
-
17-03-2016, 18:25 #3
Karol87 to o czym, a w zasadzie w jaki sposób to opisujesz nie trzyma się kupy.
Napisałeś:
Okazało się dzisiaj, że w starostwie na moim profilu widnieje informacja o zakończonym kursie bez uczestnictwa na jakiekolwiek zajęcia.Jedno zaprzecza drugiemu i wzajemnie się wyklucza.Instruktor nie powiadomił starostwa o lekcjach praktycznych oraz teoretycznych.
Nie wiem, może mylisz pojęcia, może PKK jest tylko zwrócony, a nie zaktualizowany. To może miałeś na myśli...Nie wiem, trudno się domyślać...
To by potwierdzało to o czym napisałem wyżej.Z tego powodu w nowym osk powiedzieli, że muszę rozpocząć i zapłacić za cały kurs od nowa.
Napisz czy Twój PKK jest zaktualizowany, czy jest zwrócony jako przerwane szkolenie, czy też po prostu zwrócony bez żadnego szkolenia.Moje pytanie brzmi jak mogę wyprostować zaistniałą sytuację, abym nie musiał płacić i przechodzić całego kursu od nowa?
-
20-02-2017, 18:21 #4Nowy użytkownik
-
25-08-2017, 12:11 #5Nowy użytkownik

Odpowiedź z cytatem

Bookmarks