Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Hybrid View

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Nowy użytkownik

odholowanie auta

Witam. Mam takie problem. Otoz niedawno zamieszkalam na nowym, zamknietym osiedlu. Mam prywatny samochod ktorym malo jezdze i wiecej stoi od lutego niz jezdze bo mialam sluzbowe auto no to wiadomo nie placilam za paliwo wiec korzystalam. Teraz jeden z mieszkancow raczyl mi zostawic list ze auto zostanie odholowane na moj koszt jesli go nie zabiore. Czytalam troche o tym ale dla pewnosci czy ma jakies prawo zarzad odholowac moje auto z pod mojego miejsca zamieszkania jesli nie stwarza zagrozenia w zaden sposob bo stoi na miejscu parkingowym?
    dziekuje serdecznie za pomoc

Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

Witam.
    Art. 50a. 1. K.D. Pojazd pozostawiony bez tablic rejestracyjnych lub pojazd, którego stan wskazuje na to, że nie jest używany, może zostać usunięty z drogi przez straż gminną lub Policję na koszt właściciela lub posiadacza.
    Jeśli ma tablicę rejestracyjne, powietrze w oponach, jest kompletny i jego stan nie wskazuje na to, że nie jest używany, to nie sądzę by został usunięty Dla pewności przejedź się czasem tym autem, chociażby ze tego względu, że auto które stoi nieużywane bardziej niszczy się niż auto jeżdżące.
    Ludziom niestety wszystko przeszkadza.

Użytkownik
    Mieszka w
    dolnośląskie

Cytat Napisał alex1209 Zobacz post
    Czytalam troche o tym ale dla pewnosci czy ma jakies prawo zarzad odholowac moje auto z pod mojego miejsca zamieszkania jesli nie stwarza zagrozenia w zaden sposob bo stoi na miejscu parkingowym?
    dziekuje serdecznie za pomoc
    Generalnie tak, jak napisał Ksu, ale...
    Piszesz o zarządzie, więc rozumiem, że samochód jest zaparkowany na terenie prywatnym, być może zamkniętym, z zakazem wjazdu z wyjątkiem mieszkańców, itp.(?).
    Jeśli tak, to proponuję kontakt z administratorem. Być może wprowadzono jakiś rodzaj oznakowania samochodów uprawnionych do parkowania na terenie wspólnoty, a Ty to przegapiłaś i Twoje auto jest odbierane jako nieuprawnione do parkowania na tym terenie.
    U mnie na przykład za samochód mieszkańca/członka wspólnoty, w myśl przyjętej uchwały, uznawane jest jedynie auto ze stosowną winietą.

Teraz doczytałam, że jest to osiedle zamknięte.
    Tym bardziej polecam kontakt z administratorem osiedla w celu wyjaśnienia sytuacji. Może to być tylko jakiś kłopotliwy sąsiad, którego choćby interesuje możliwość parkowania w tym miejscu, ale może być tak, że nie przestrzegasz regulaminu wspólnoty.
    Ostatnio edytowane przez ksu ; 19-05-2017 o 18:08

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia